Matematik

eksamensopgave august 2001

23. november 2006 af Piaprut (Slettet)
Vandmængden i beholderen kan beregnes ved:
f(x)= 1,575x+0,07907x^2 for 0<= x <16,6
4,200x-21,79 for 16,6 <= x =<29,0
hvor f(x) er målt i liter, og x er vandets højde over bunden, målt i cm.

1) Hvor meget vand kan der i alt være i beholderen?

2)Hvor meget vand er der i beholderen hvis vandets højde er 15 cm over bunden? (jeg tror det er 25,03L, kan det passe?)

3) Der hældes 35 liter vand på en tom beholder.
Hvor højt står vandet da over bunden?

På forhånd tak. :D

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2006 af Lurch (Slettet)

1) kom med et bud

2) Nej, prøv at skriv hvordan du har beregnet den

Svar #2
23. november 2006 af Piaprut (Slettet)

1) jeg ville nok tage 16,6 og sætte ind i den første ligning og 29,0 i den anden?

2) jeg har bare sat 15 ind på x´s plads i f(x)=1,575x+0,07907x^2??

Svar #3
23. november 2006 af Piaprut (Slettet)

skal det så give 41,42 i opgave 2?

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2006 af Lurch (Slettet)

1) Der er kun én beholder, men den er åbenbart lidt mærkelig i geometrien, så man skal beskrive volumen med forskellige funktioner. Når beholderen er HELT fyldt, må højden jo være 29 cm. Dette er i hvertfald den største højde du kan anvende.
så f(29) = ?

2) yes, 41,42 L

3)har du et bud til denne?

Svar #5
23. november 2006 af Piaprut (Slettet)

kan der så være 100,01 L i beholderen? altså i opgave 1?
3) jeg tror man skal regne den som en ligning hvor den hedder 35= et eller andet.. ved ikke hva for en af funktionerne der skal være der?

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2006 af Lurch (Slettet)

1) det er rigtigt

3) Du skal tænke på dine resultater i opgave 2. Hvor mange liter var der i når højden var 15 cm?

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2006 af Lurch (Slettet)

sagt på en anden måde:
Der var 41,42 L ved 15 cm højde. Hvis man så fylder 35 L på en tom beholder, er højden så større end 15 cm?

Svar #8
23. november 2006 af Piaprut (Slettet)

den skal være mindre end 15 cm? skal jeg så sætte den ind i f(x)= 1,5757x+0,07907x^2?

Svar #9
23. november 2006 af Piaprut (Slettet)

ej altså jeg mente 35=1,5757x+0,07907x^2 og så løse den som en ligning? men hvordan gør man så når den er i anden? (^2)

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. november 2006 af Lurch (Slettet)

lige præcis. Du løser den bare som en normal 2. grads ligning!

Svar #11
23. november 2006 af Piaprut (Slettet)

nå ja selvfølgelig.. mange mange tak for hjælpen. bliver x=13,32 og x=-33,24?

Brugbart svar (0)

Svar #12
24. november 2006 af Lurch (Slettet)

yes, men resultatet x=-33 skal du "smide" væk.
Og hvorfor skal du det?

Skriv et svar til: eksamensopgave august 2001

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.