Matematik

Funktioner

02. marts 2004 af Vega107 (Slettet)
Jeg har en opgave der hedder :

Lad funktionen g være givet ved:
g(x) = kvadratroden af (1-x^2)
man skal så bestemme definitionsmængden.
og undersøge om g er lige, ulige eller ingen af delene og vise ved omskrivning, at grafen er en halvcirkel.....

for at finde disse ting skal man så sætte det i et koordinatsystem?

definitionsmængden findes på x-aksen ik?

og hvad menes der med at man skal undersøge om de er lige eller ulige eller hvad det er

På forhånd takker

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2004 af Peden (Slettet)

Kan man tage kvadratroden af negative tal? Niks (kun hvis man regner med komplekse, og det gider vi ikke) så derfor skal 1-x^2 være positivt...

Med dette in mente kan du så tænke på cirklens ligning og se om du kan få g(x) til at se sådan ud.

Svar #2
02. marts 2004 af Vega107 (Slettet)

Oki men hvad med definitionsmængden findes på x-aksen ik? og hvad menes der med at man skal undersøge om de er lige eller ulige eller hvad det er

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. marts 2004 af Peden (Slettet)

Jeg kan ikke helt huske det med lige og ulige funktioner, derfor ;) Det står sikkert i 1.g bogen, hvis du har den et sted. Du kan finde definitionsmængden ved at løse uligheden 0 =< 1-X^2 for det er her den er defineret. Altså giver det Dmf R\\{x>=1}



Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2004 af erdos (Slettet)

+/- 1, da det står i anden....

Svar #5
02. marts 2004 af Vega107 (Slettet)

okey tak..... men det der med at det er lige, ulige eller ingen af delene hvad betyder det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2004 af 404error (Slettet)

f kaldes lige hvis f(x)=f(-x).

f kaldes ulige hvis f(x)=-f(-x).

Svar #7
02. marts 2004 af Vega107 (Slettet)

okey men hvordn finder man ud af om den er
f(x)=f(-x).

eller

f(x)=-f(-x).

Brugbart svar (0)

Svar #8
02. marts 2004 af 404error (Slettet)

Indsæt -x i funktionen og se, om du får f(x) og samme for ulige. Cosinus og sinus er gode eksempler. Da

cos(x)=cos(-x)

og

sin(-x)=-sin(x)

er cos og sin lige, hhv. ulige funktioner.

Skriv et svar til: Funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.