Matematik

cirkel på lommeregner

23. november 2006 af H.O.T (Slettet)
Har en ti-84 pluds. Jeg kan ikke få den til at tegne en cirkel.

nogen der ved hvordan man gør?

har prøvet at læse i bogen, men der står ikke så meget om det, kun hvor funktionen er.

knus ; )


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2006 af -Zeta- (Slettet)

En cirkel er ikke en funktion, da der kun må være én x-værdi per y-værdi. Du er nød til at dele cirklen op i to, den øverste- og den nederste del - formoder jeg. Jeg har ikke selv en ti-84 plus.

Svar #2
23. november 2006 af H.O.T (Slettet)

takker jeg prøver at rode lidt med den igen ; )

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2006 af allan_sim

#0.
Circle(a,b,r)

hvor (a,b) er koordinatsættet for centrum og r er cirklens radius.

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2006 af mathon

x^2+y^2=r^2....ligningen for en cirkel med centru i (0,0) og radius r.

men funktioner til indlæsning på lommeregner skal sædvanligvis udtrykkes
som
y(x)=.......

x^2+y^2=r^2

y^2=r^2-x^2

|y|=sqr(r^2-x^2)

og
så er vi fremme ved Zeta's "Du er nød til at dele cirklen op i to, den øverste- og den nederste del - formoder jeg."

hvis y>0 -dvs punkter i 1. og 2. kvadrant - øverste halvcirkel -

I: y = sqr(r^2-x^2)

hvis y<0 -dvs punkter i 3. og 4. kvadrant - nederste halvcirkel -

II: y = -sqr(r^2-x^2)

du skal således indtaste to funktioner - I for sig og II for sig. Du skal sikkert også vælge en talværdi for r, før lommeregneren kan effektuere beregningen.

Prøv dig frem!

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. november 2006 af eightx2 (Slettet)

Eller du kan bruge parameterfremstillingen for en cirkel.

Brugbart svar (0)

Svar #6
23. november 2006 af allan_sim

Jeg tror bestemt, der med "funktionen" her menes "den lommeregnerfunktion hvormed man kan tegne en cirkel" - altså ikke funktion i matematisk betydning, men funktion som egenskab.

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. november 2006 af mathon

#6

...det kunne jo meget vel være...

Svar #8
23. november 2006 af H.O.T (Slettet)

prøver ;) skal nok få det til at virke hehe.

tusind tak alle

Svar #9
23. november 2006 af H.O.T (Slettet)

yep har fint styr på cirklens ligning ;) mente at der er en "knap" i en meneu på min lommeregner under draw .. der hedder cirkel. slår jeg den op står der følgende. circle(X,Y,radius) .. tegner en cirkel med centrum (X,Y) og radius r.

men hvis jeg vælger den og trykker enter. står der circle( emmm og ikke mere.

hvad tror i den er til? man kan ikke taste noget, well du kan men der kommer fejl efter jeg trykker enter.

Brugbart svar (0)

Svar #10
23. november 2006 af allan_sim

#9.
Du skal selv angive centrum og radius - husker du at bruge adskillelseskommaet (det ved siden af parenteserne), og husker du at skrive konkrete tal for centrum og radius?

Svar #11
23. november 2006 af H.O.T (Slettet)

prøver lige... hehe nu virker den ;) yey. det er totalt smart

tusind tak ;)

Skriv et svar til: cirkel på lommeregner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.