Matematik
ligning
24. november 2006 af
karlmarx (Slettet)
hvordan løses :
2=(1+r)^18 ?
2=(1+r)^18 ?
Svar #4
24. november 2006 af karlmarx (Slettet)
kan man ikke sige ?
10000=5000*(1+r)^18
2=(1+r)^18
2=1^18+r^18
2=r^18
log(2)=18*log(r)
0,16724=log(r)
er det korrekt så langt ? hvis, hvordan finder man så r nu ?
10000=5000*(1+r)^18
2=(1+r)^18
2=1^18+r^18
2=r^18
log(2)=18*log(r)
0,16724=log(r)
er det korrekt så langt ? hvis, hvordan finder man så r nu ?
Svar #5
24. november 2006 af ibibib (Slettet)
Det er nemmere som nævnt i #3.
2=r^18 <=>
2^(1/18) = r
På lommeregneren udregner du den 18. rod af 2.
2=r^18 <=>
2^(1/18) = r
På lommeregneren udregner du den 18. rod af 2.
Svar #6
24. november 2006 af -Zeta- (Slettet)
#4.
Nej, det er forkert.
Følg med her:
10000 = 5000*(1+r)^18
Divider med 5000 på begge sider.
10000/5000 = (1+r)^18
Nu kan du tage 18'ne-rod på begge sider eller bruge ln. Herefter trækker du 1 fra på begge sider.
Nej, det er forkert.
Følg med her:
10000 = 5000*(1+r)^18
Divider med 5000 på begge sider.
10000/5000 = (1+r)^18
Nu kan du tage 18'ne-rod på begge sider eller bruge ln. Herefter trækker du 1 fra på begge sider.
Skriv et svar til: ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
