Matematik
3 Ubekendte - Ligninger
25. november 2006 af
Hindsborg (Slettet)
1) x=8-y
2) 2x=-1+z
3) y=12-z
Jeg har fået de ubekendte til anderledes resultater end mit mathcad udregner. Kan nogen eventuelt hjælpe mig "halvt" igang, da jeg tror det er i starten problem forløber.
2) 2x=-1+z
3) y=12-z
Jeg har fået de ubekendte til anderledes resultater end mit mathcad udregner. Kan nogen eventuelt hjælpe mig "halvt" igang, da jeg tror det er i starten problem forløber.
Svar #1
25. november 2006 af sigmund (Slettet)
Divider ligning 2) med 2, og sæt højresiden af 1) lig højresiden af 2) (den nye højre side). Dermed får du z udtrykt ved y. Sæt dette ind i 3), og isoler z. Når z er kendt, følger x umiddelbart af ligning 2). y følger af 3).
Svar #2
25. november 2006 af Hindsborg (Slettet)
Det er lidt pinligt. jeg har glemt en af de vigtige grundregler, men hvis du vil hjælpe mig igennem "Divider ligning 2) med 2, og sæt højresiden af 1)" - eller vejlede er nok mere ordet:
8-y=(-1+z)/2 <=> hvad giver det helt præcist, hvis vi løser det med hensyn til y?
Ellers dækker dit svar meget godt, over måden at udregne skidtet på.
8-y=(-1+z)/2 <=> hvad giver det helt præcist, hvis vi løser det med hensyn til y?
Ellers dækker dit svar meget godt, over måden at udregne skidtet på.
Skriv et svar til: 3 Ubekendte - Ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
