Matematik
Vækst i CO_2
25. november 2006 af
Malfoy (Slettet)
I en model for atmosfærens indhold af drivhusgassen CO2 beskriver man atmosfærens CO2-indhold Q (målt i mia. ton) ved:
Q = 252 * 1,02^t – 3 * t + c
Hvor t betegner tiden i år efter 1984, og c er en konstant. Væksthastigheden kan ved differention beregnes til:
(dQ)/(dt) = 4,99 * 1,02^t – 3
____
Denne øvelse tager udgangspunkt i nedstående model for CO2 i atmosfæren.
a) Vis, at væksthastigheden vokser efter 1984
b) Beskriv med ord, hvad det betyder for CO_2 – indholdet i atmosfæren.
c) Hvor stor vil væksthastigheden være i 2006?
d) Hvornår er væksthastigheden dobbelt så stor som i 1984?
Håber der er nogle der kan forklare hvad jeg skal gøre for at løse opgaverne, inden weekenden den er over…
På forhånd mange tak
Malfoy Sebastiansen
Q = 252 * 1,02^t – 3 * t + c
Hvor t betegner tiden i år efter 1984, og c er en konstant. Væksthastigheden kan ved differention beregnes til:
(dQ)/(dt) = 4,99 * 1,02^t – 3
____
Denne øvelse tager udgangspunkt i nedstående model for CO2 i atmosfæren.
a) Vis, at væksthastigheden vokser efter 1984
b) Beskriv med ord, hvad det betyder for CO_2 – indholdet i atmosfæren.
c) Hvor stor vil væksthastigheden være i 2006?
d) Hvornår er væksthastigheden dobbelt så stor som i 1984?
Håber der er nogle der kan forklare hvad jeg skal gøre for at løse opgaverne, inden weekenden den er over…
På forhånd mange tak
Malfoy Sebastiansen
Svar #1
26. november 2006 af sigmund (Slettet)
ad a) Du skal indse, at dQ/dt er en monotont voksende funktion. Beregn den anden afledte af Q, d^2Q/dt^2, og se, at den er positiv for alle t>=0.
ad b) Giv en fortolkning af resultatet fra a).
ad c) Her beregner du dQ/dt for t = 2006-1984 = 22.
ad d) Find fordoblingskonstanten. Kig efter "fordoblingskonstant" i din bog.
ad b) Giv en fortolkning af resultatet fra a).
ad c) Her beregner du dQ/dt for t = 2006-1984 = 22.
ad d) Find fordoblingskonstanten. Kig efter "fordoblingskonstant" i din bog.
Skriv et svar til: Vækst i CO_2
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
