Matematik
Funktion og tangenter
26. november 2006 af
Paja (Slettet)
Funktionen f er givet ved foreskriften
f(x) =x^2 + 10*(kvadratroden af x) + 2
a) Bestem funktions vrdierne for x = 2, x = 5 og x = -1
Jeg har indsat de forskellige værdier i formlen
x=2 f(x)=20.1421
x=5 f(x)=49.3607
x=-1 kan jeg ikke få til at gå op
hvad er der gjordt forkert?
b) Bestem f'(x)
får jeg til
f'(x)=2*x + (10*(1))/(2* kvadratroden af(x)) + 2
Skal der gres noget med 2?
c) Bestem tagentens hldning for x = 2
f'(2)= (5* kvadratroden af(2))/(2) + 6
d) Findes der andre tangenter der er parallelle med den tangent der er fundet i sp c)?
e) Hvornr er tagenthældningen 8,5?
De sidste to kan jeg slet ikke komme igang med..
f(x) =x^2 + 10*(kvadratroden af x) + 2
a) Bestem funktions vrdierne for x = 2, x = 5 og x = -1
Jeg har indsat de forskellige værdier i formlen
x=2 f(x)=20.1421
x=5 f(x)=49.3607
x=-1 kan jeg ikke få til at gå op
hvad er der gjordt forkert?
b) Bestem f'(x)
får jeg til
f'(x)=2*x + (10*(1))/(2* kvadratroden af(x)) + 2
Skal der gres noget med 2?
c) Bestem tagentens hldning for x = 2
f'(2)= (5* kvadratroden af(2))/(2) + 6
d) Findes der andre tangenter der er parallelle med den tangent der er fundet i sp c)?
e) Hvornr er tagenthældningen 8,5?
De sidste to kan jeg slet ikke komme igang med..
Svar #2
26. november 2006 af josemaria (Slettet)
dvs 8.5 = 2*x + (10*(1))/(2* kvadratroden af(x)) + 2
Så finder du x-værdien. Dermed har du en x-koordiant. y findes ved at indsætte samme x-koordinat i f(x)
Så finder du x-værdien. Dermed har du en x-koordiant. y findes ved at indsætte samme x-koordinat i f(x)
Svar #3
26. november 2006 af josemaria (Slettet)
undskyld. det sidste (+2) i f'(x) skal ikke være der, da det er en konstant. Konstanter bliver til 0 i differntialregning.. så, de har ingen betydning.
Skriv et svar til: Funktion og tangenter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
