Matematik
Er følgende finansiel regning rigtig?
28. november 2006 af
Annettejx (Slettet)
Har fået følgende opgave:
I 5 år indsatte Peter hver år den 1. januar 3000 kr. på en opsparingskonto. Han fik 4 % p.a. i rente på kontoen. Renten blev tilskrevet hvert år den 1. januar.
Hvilket beløb stod der på kontoen umiddelbart efter den 5. indbetaling?
Har skrevet følgende udregning og fået følgende resultat:
A5 = 3000+3000*1,04+3000*1,04^2+3000*1,04^3+3000*1,04^4 = 16248,97 kroner.
Er det rigtigt?
Hvis det ikke er hvad har jeg så gjort forkert? :)
I 5 år indsatte Peter hver år den 1. januar 3000 kr. på en opsparingskonto. Han fik 4 % p.a. i rente på kontoen. Renten blev tilskrevet hvert år den 1. januar.
Hvilket beløb stod der på kontoen umiddelbart efter den 5. indbetaling?
Har skrevet følgende udregning og fået følgende resultat:
A5 = 3000+3000*1,04+3000*1,04^2+3000*1,04^3+3000*1,04^4 = 16248,97 kroner.
Er det rigtigt?
Hvis det ikke er hvad har jeg så gjort forkert? :)
Skriv et svar til: Er følgende finansiel regning rigtig?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
