Matematik

Grafisk?

28. november 2006 af Sannaen (Slettet)
Hvordan udregner jeg par af simultane lininger?

Solve each of the following pairs of simultaneous equations graphically. In each take x values from -3 to 3.

a) 2x-y=0, x+y=-3
b) 3x+4y=6, x-2y=-8

^^det var lige to af dem, hvis i vil bruge eksempler

Svar #1
28. november 2006 af Sannaen (Slettet)

ingen som kan hjælpe?

Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2006 af FredeW (Slettet)

Du skal vel tegne dem ind i et koordinatsystem og aflæse skæringspunktet...

Svar #3
28. november 2006 af Sannaen (Slettet)

Ja, skæringspunktet/skæringspunkterne på x-aksen?

Svar #4
28. november 2006 af Sannaen (Slettet)

Nej vent lidt... Y kan jo ikke skrives ind i et koordinat system?!


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. november 2006 af FredeW (Slettet)

Der hvor de to linier, du kommer frem, til skærer hinanden.

Svar #6
28. november 2006 af Sannaen (Slettet)

Ska man bare omregne?
sådan:
a) 2x-y=0, x+y=-3
Y=2x, Y=-x-3
Og så sætte det ind som en graf?

Sklringspunktet bliver da 0


Svar #7
28. november 2006 af Sannaen (Slettet)

Ska man bare omregne?
sådan:
a) 2x-y=0, x+y=-3
Y=2x, Y=-x-3
Og så sætte det ind som en graf?

Sklringspunktet bliver da 0


Svar #8
28. november 2006 af Sannaen (Slettet)

Ska man bare omregne?
sådan:
a) 2x-y=0, x+y=-3
Y=2x, Y=-x-3
Og så sætte det ind som en graf?

Sklringspunktet bliver da 0


Brugbart svar (0)

Svar #9
28. november 2006 af FredeW (Slettet)

Det skulle gerne give (-1,2), medmindre jeg da tager helt fejl

Svar #10
28. november 2006 af Sannaen (Slettet)

/: Hvordan det ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
28. november 2006 af FredeW (Slettet)

Du kommer selv frem til 2 lignigner for de to linier. Så skal du tegne de to linier ind i et koordinatsystem. Ved du ikke, hvordan man gør det? :-)

Svar #12
28. november 2006 af Sannaen (Slettet)

altså de to ligninger var jo i min opgave...
Så omregnede jeg dem bare, da y jo skal stå alene ikke?

Da jeg så satte dem ind som graf på min lommeregner:

y1= 2x, y2= -x-3

Disse to ligninger har skæringspunkt i: (0,0)


/: Forstår det virkelig ikke helt

Brugbart svar (0)

Svar #13
28. november 2006 af FredeW (Slettet)

Ja, der går i hvert fald et eller andet galt... Lommeregnere er ikke min stærke side, men prøv at tegne dem i hånden i stedet for :-)

Svar #14
28. november 2006 af Sannaen (Slettet)

.. Joo... Men det er sådan hele opgaven jeg ikke forstår... Om y skal stå alene?

Brugbart svar (0)

Svar #15
28. november 2006 af FredeW (Slettet)

Når du skal løse 2 ligninger med 2 ubekendte grafisk ("graphically") betyder det, at du skal bruge et koordinatsystem til at finde x og y.

Dine ligninger kan tegnes ind i et koordinatsystem, hvor du - for hver enkelt af dem - kan se, hvilken y-værdi der passer til en given x-værdi.

Det, du skal finde, er de værdier for x og y, hvor begge ligninger er opfyldt, og det er de der, hvor de to linier i dit koordinatsystem skærer hinanden. Herefter kan du så aflæse hhv. x- og y-værdien for skæringspunktet, og derefter har du løst opgaven.

Svar #16
28. november 2006 af Sannaen (Slettet)

Okay så...
Ja, det kan jeg godt se. Så skulle jeg ikke bare isolerer y.


Altså så udregnede jeg den i hovedet (uden graf) og fik (-1,-2)

Mener det var hvad du sagde (: !!

Så tudsind tak for din hjælp og tolmodighed ikke mindst !!

Svar #17
28. november 2006 af Sannaen (Slettet)

eller... du sagde ikke -2 men 2...

2x=y = x=½y
x+y=-3 = ½y+y=-3 = 1½y=-3 = y=-2

Har jeg gjort noget forkert her?

Brugbart svar (0)

Svar #18
28. november 2006 af FredeW (Slettet)

Det var så lidt.

Jeg sagde sådan set (-1,2), men det var en trykfejl ;-)

Og det var jo sådan halvnødvendigt at isolere y for at kunne tegne linierne ;-)

Svar #19
28. november 2006 af Sannaen (Slettet)

hehe okay så ! (: Tusind tak !!


Svar #20
28. november 2006 af Sannaen (Slettet)

sidder fx. med denne her nu:

3x+4y=6, x-2y=-8

3x=6-4y = x=2- (1,3333y???!)

Og.. det koksede nok lidt. nogen som kan hjælpe mig med den?

Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.