Matematik
tangent til cirkel gennem punkt
30. november 2006 af
Jaras (Slettet)
jeg har en cirkle med ligningen (x-4)^2+(y-1)^2=2^2 og vi skal finde tangenterne der går gennem punktet (0,0)
håber der er nogen der kan hjælper
håber der er nogen der kan hjælper
Svar #1
30. november 2006 af sigmund (Slettet)
Ud fra hældningen af radius kan du finde tangentens hældning (produkterne af de to hældninger er -1). Du kender et punkt på tangenten. Dermed kan du finde en ligning for tangenten.
Svar #2
30. november 2006 af ibibib (Slettet)
Da (0,0) ikke ligger på cirklen, men uden for cirklen, er der to tangenter der går gennem (0,0).
Hvis du har lært afstandsformlen mellem punkt og linje kan du benytte den.
Linjen er y=ax, punktet er (0,0) og afstanden er 2.
Du kan nu stille en ligning op (det bliver en andengradsligning i a).
Svaret på opgaven er
y = (1/3+kvrod(13)/6)·x eller y=0,93x
og
y = (1/3-kvrod(13)/6)·x eller y=-0,27x
Hvis du har lært afstandsformlen mellem punkt og linje kan du benytte den.
Linjen er y=ax, punktet er (0,0) og afstanden er 2.
Du kan nu stille en ligning op (det bliver en andengradsligning i a).
Svaret på opgaven er
y = (1/3+kvrod(13)/6)·x eller y=0,93x
og
y = (1/3-kvrod(13)/6)·x eller y=-0,27x
Skriv et svar til: tangent til cirkel gennem punkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
