Fysik

Lyd

30. november 2006 af b00z (Slettet)
Hey drenge !

Jeg har lavet et forsøg, hvor jeg har opstillet to microfoner fra hinanden. Så har målt på lydens hastighed også varieret på længnden mellem microfonerne.

Så har jeg fået en masse DATA.

SÅ har jeg lavet en graf hvor tiden er 1.aksen (x) og stærkningen 2.aksen (y) . Så hvordan kan jeg forklare at den hældningskonstant jeg finder er lydens hastighed?

hjælp hjælp ! :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. november 2006 af mathon

v = ds/dt, hvor s er strækningen. Du har afsat s op ad y-aksen, så i dit koordinatsystem bliver

v = dy/dt = lydens hastighed, som er hældningskoefficienten (=hældningskonstanten) til din rette linje.

Skriv et svar til: Lyd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.