Matematik
bestem monotoniforholdene
02. december 2006 af
sweetty (Slettet)
f(x)=x^3-2.5x^2-2x+7
a) løs ligningen f'(x)=0
f'(x)=3x^2-5x-2
f'(0)=-2
b)Bestem monotoniforholdene og de lokale ekstrema for f.
Hvordan kan jeg gøre det?
a) løs ligningen f'(x)=0
f'(x)=3x^2-5x-2
f'(0)=-2
b)Bestem monotoniforholdene og de lokale ekstrema for f.
Hvordan kan jeg gøre det?
Svar #1
02. december 2006 af allan_sim
#0.
Du har i a) ikke løst f'(x)=0, men derimod udregnet funktionsværdien f'(0). Sæt i stedet funktionsudtrykket lig med 0 og find x-værdierne.
I b) skal du bruge resultatet fra a) i kombination med en fortegnsvariation for f'(x) for at bestemme de ønskede ting.
Du har i a) ikke løst f'(x)=0, men derimod udregnet funktionsværdien f'(0). Sæt i stedet funktionsudtrykket lig med 0 og find x-værdierne.
I b) skal du bruge resultatet fra a) i kombination med en fortegnsvariation for f'(x) for at bestemme de ønskede ting.
Skriv et svar til: bestem monotoniforholdene
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
