Matematik
Cylinder og hul.
03. december 2006 af
Wazaa (Slettet)
.. En cylinderformet slibesten af granit - med en diamter på 42 cm - er 15 tyk.
I midten af slibestenen hugges et kvadratisk hul med en side længde på 6 cm.
Hvad er stenen rumfang?
3.14 * 21^2 * 15 cm = 20771,2 (Rumfang uden hul)
Hvordan knækker jeg resten, behøves ikke svar - bare hints.
I midten af slibestenen hugges et kvadratisk hul med en side længde på 6 cm.
Hvad er stenen rumfang?
3.14 * 21^2 * 15 cm = 20771,2 (Rumfang uden hul)
Hvordan knækker jeg resten, behøves ikke svar - bare hints.
Svar #1
03. december 2006 af iB (Slettet)
Rumfang af sten = cylinder - hul
Dvs find rumfanget af hullet, og træk det fra rumfanget af cylinderen.
Dvs find rumfanget af hullet, og træk det fra rumfanget af cylinderen.
Svar #2
03. december 2006 af Wazaa (Slettet)
Jeg fik vidst formuleret mig forkert, skal bruge en formel til at udregne hullets rumfang.
Svar #3
04. december 2006 af Vejse (Slettet)
rumfang af cylinder-sidelængden^2*højden - eftersom hullet er kvadratisk
Skriv et svar til: Cylinder og hul.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
