Matematik

isolering for og finde skæringspunkt (fortsættelse)

05. december 2006 af Merit-HB (Slettet)
dette er en fortsættelse på opgaven

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=285939

For det første har jeg fået X=5, er det rigtigt ?

for det andet er jeg i tvivl om hun så mener i

dernæst indsætter du tallet som x giver på x'ets plads i en af ligningerne og finder derved ud af hvad y er når du har isoleret denne... :D

det hun mener er at jeg skal isolere y i ligningerne med den nu kendte x ?

altså jeg ved ikke helt hvad jeg har gjort forkert men må have gjort noget

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2006 af ibibib (Slettet)

Nej, x=5 er forkert. Det korrekte svar er x=5/23. Denne værdi indsættes i en af liningerne og derefter isolerer du y i ligningen. Svaret bliver y=50/23.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2006 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=285939

Svar #3
05. december 2006 af Merit-HB (Slettet)

tak for hjælpen, og ja jeg sætter mig til og læse lidt på det for skal have helt styr på det

Svar #4
05. december 2006 af Merit-HB (Slettet)

Mathon har kigget i bogen, og vi er lige nået til kapitlen der hedder "To ligninger med to ubekendte"

den tager hovedsagligt udgangspunkt i og løse dem som vektorer og arbejder meget i vektorer

dens løsning på en ligning med to ubekendte

hedder determinantmetoden

ligningssystemet:
a1*x+b1*y=c1

a2*x*b2*y=c2

har determinanten d= la1 b1l
la2 b2l

løsningen er givet ved (x,y)= (Dx/d,Dy/d)

hvor Dx= lc1 b1l og Dy= la1 c1l
lc2 b2l la2 c2l

kan dette bruges i min opgave ?

jeg regnede på det via. det system og jeg fik y værdien til 50/23, omend min x-værdi var forkert

i tilfælde af jeg kan bruge det system, hvordan ved man så hvilken af ligningerne der er 1', dvs hvilken ligning har a1 og hvilken har a2

Svar #5
05. december 2006 af Merit-HB (Slettet)

ARH formattet er fuldstændig forkert i #4

Jeg prøver igen

og istedet for og skrive det som determinant udregner jeg determinanten

determinanten d= a1*b2-a2*b1

Hvor Dx= c1*b2-c2*b1 og Dy= a1*c2-a2*c1

Svar #6
05. december 2006 af Merit-HB (Slettet)

arh efter nærmere inspektion kan jeg nu godt se at din metode til løsning af to ligninge med to ubekendte er en del lettere og hurtigere

Brugbart svar (0)

Svar #7
06. december 2006 af mathon

igningssystemet:
a1*x+b1*y=c1

a2*x*b2*y=c2

har determinanten d= la1 b1l
la2 b2l

løsningen er givet ved (x,y)= (Dx/d,Dy/d)

hvor Dx= lc1 b1l og Dy= la1 c1l
lc2 b2l la2 c2l

Denne metode er den universelle og kan altid bruges når formatet:

a1*x+b1*y=c1

a2*x*b2*y=c2

og den kan selvfølgelig bruges i din opgave!

Men den er HELVEDES vanskelig at kommunikere om i dette forum.

Brugbart svar (0)

Svar #8
06. december 2006 af mathon

men prøv og leg med dette
http://peecee.dk/?id=15452

Brugbart svar (0)

Svar #9
07. december 2006 af mathon

7x - 3y = -5
3x + 2y = 5

D=
|7..-3|
|3...2|

D=7*2-(3*(-3)) = 14+9 = 23

Dx=
|-5..-3|
|5...2|

Dx=-5*2 - 5*(-3) = -10+15 = 5

Dy=
|7..-5|
|3...5|

Dy = 7*5 - 3*(-5) = 35+15 = 50

x = Dx/D = 5/23
y = Dy/D = 50/23

Skriv et svar til: isolering for og finde skæringspunkt (fortsættelse)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.