Matematik
tangent for linje
06. december 2006 af
rexden1
Hejsa, jeg har brug for hjælp til følgende opg.
jeg skal opskrive en ligning for tangenten til grafen:
f(x)=x * ln(x) som går igennem p(e,f(e), jeg er i tvivl om hvorvidt jeg løser opgaven, når der er e med i den ?
Normalt ville jeg finde hældningen ved at differentiere
f(x)=x * ln(x), da ville jeg få:
(f*g)´(x)=f´(x)*g(x)+f(x)*g´(x), hvor x=f(x), og
ln(x)=g(x)
det defferentieret har jeg fået til:
(f*g)´(x)= ln(x) + 1
så finder jeg hældningen ved at sætte e ind:
(f*g)´(x)= ln(e) + 1 = 2
selveligningen for ligningen skrives jo på formen:
y-y1=a(x-x1) <=>
Y=a(x-x1)+Y1
Y=2(x-e)+ ????????
Hårber i forstår spørgsmålet, hvad er y1, jeg kan godt få en tilnærmede værdi ved at regne e ud i f(x), men sådan gør man vel ikke ?
jeg skal opskrive en ligning for tangenten til grafen:
f(x)=x * ln(x) som går igennem p(e,f(e), jeg er i tvivl om hvorvidt jeg løser opgaven, når der er e med i den ?
Normalt ville jeg finde hældningen ved at differentiere
f(x)=x * ln(x), da ville jeg få:
(f*g)´(x)=f´(x)*g(x)+f(x)*g´(x), hvor x=f(x), og
ln(x)=g(x)
det defferentieret har jeg fået til:
(f*g)´(x)= ln(x) + 1
så finder jeg hældningen ved at sætte e ind:
(f*g)´(x)= ln(e) + 1 = 2
selveligningen for ligningen skrives jo på formen:
y-y1=a(x-x1) <=>
Y=a(x-x1)+Y1
Y=2(x-e)+ ????????
Hårber i forstår spørgsmålet, hvad er y1, jeg kan godt få en tilnærmede værdi ved at regne e ud i f(x), men sådan gør man vel ikke ?
Skriv et svar til: tangent for linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
