Matematik

ligning... haster

07. december 2006 af tralalalala (Slettet)
Jeg skal gøre rede for, at (x^3-x^2-1)/(x-1) = x^2 – (1/(x-1)).

Hvor starter jeg, højre eller venstre side, og hvordan ganger man ind i leddet eller laver polynomiers division her??

Mange tak på forhånd

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. december 2006 af Matkaj

Prøv at gange med (x - 1) på begge sider af lighedstegnet.

Svar #2
07. december 2006 af tralalalala (Slettet)

og når jeg har gjort det står der først x^3-x^2-1 = x^2-1 tilbage som reduceres til x^3 = 0 og det er jo løgn ik??

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. december 2006 af Matkaj

husk at på højre side skal også x^2 ganges med x-1

Svar #4
07. december 2006 af tralalalala (Slettet)

nå ja, tusind tak :D

Skriv et svar til: ligning... haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.