Matematik

længden af vektor b???

08. december 2006 af ASLAK (Slettet)
opgaven lyder sådan:

I en plan er givet tre vektorer a,b og c, hvor:

b=c-a , længden af vektor a=5 , længden af vektor c=3 og a*c=0

a)Beregn længden af vektoren b?

mit forslag:

b^2=^(c-a)^2
b^2=(c^2)+(a^2)-2ac
b^2=(c^2)+(a^2)-2ac
b^2=3^2+5^2-2*5*3
b^2=9+25-30
b^2=4
b=2

kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. december 2006 af sigmund (Slettet)

Vektorerne danner en retvinklet trekant, hvor du kender to sider. Så er det bare at finde den tredje. Hvordan plejer du at gøre?

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. december 2006 af ibibib (Slettet)

#0 Din metode er god nok, du har bare glemt at a·c=0 i dine beregninger.

Svar #3
08. december 2006 af ASLAK (Slettet)

når ja jeg bruger jo bare pythagoras læresætning.

kan det så passe at det giver sqrt.(34)???

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. december 2006 af sigmund (Slettet)

#3,

Ja, længden af b er 34^(1/2).

Svar #5
08. december 2006 af ASLAK (Slettet)

okay.

jeg tænkte på, hvis man nu i dette tilfælde skal beregne vinklen mellem b og c. Hvad skal man så gøre???

mit forslag:
(c-a)*b=0
cb-ab=0

hvor jeg isolerer ab???

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. december 2006 af sigmund (Slettet)

Det letteste er helt klart at se på den retvinklede trekant, og benytte cos-/sin-/tan-relationerne for retvinklede trekanter.

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. december 2006 af -Zeta- (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=271299

Skriv et svar til: længden af vektor b???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.