Matematik
et radioaktiv stof opg.
09. december 2006 af
sul (Slettet)
Hejza alle sammen.
Jeg har brug for lidt hjælp. Min opgave er:
Det radioaktive stof tritium reduceres med 6% om året. Hvor mange år går der, inden stoffets masse er halveret?
Jeg ved ikke hvordan kan man løse sådan en opgave, når man ikke har fået mange oplysninger.
Vi ved kun at stoffet er tritium og det reduceres med 6%. Vi ved ikke noget om stoffets masse eller begyndelsesværdi.
Jeg har prøvet at løse sådan:
a-1= 0,06 - 1 = -0,94 ( fremskrivningsfaktor, a = 0,94)
m(t)= mo*a^t <=> m(t)= mo*0,94^t.
T1/2= ln(1/2)/lna = ln(1/2)/ln(0,094)= 11,2
Er det rigtigt, altså der går 11,2 år inden stoffets masse er halveret?
Please hjælp.
På forhånden tak.
Jeg har brug for lidt hjælp. Min opgave er:
Det radioaktive stof tritium reduceres med 6% om året. Hvor mange år går der, inden stoffets masse er halveret?
Jeg ved ikke hvordan kan man løse sådan en opgave, når man ikke har fået mange oplysninger.
Vi ved kun at stoffet er tritium og det reduceres med 6%. Vi ved ikke noget om stoffets masse eller begyndelsesværdi.
Jeg har prøvet at løse sådan:
a-1= 0,06 - 1 = -0,94 ( fremskrivningsfaktor, a = 0,94)
m(t)= mo*a^t <=> m(t)= mo*0,94^t.
T1/2= ln(1/2)/lna = ln(1/2)/ln(0,094)= 11,2
Er det rigtigt, altså der går 11,2 år inden stoffets masse er halveret?
Please hjælp.
På forhånden tak.
Skriv et svar til: et radioaktiv stof opg.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
