Matematik

kasser

09. december 2006 af white_angel (Slettet)
Nogle kasser skal fremstilles , så længden er 6 gange bredden . Kasserne skal rumme 12 dm^3. Hvad skal målene på kassen være hvis overdladen skal være så lille så muligt?

v=6x*x*h
h=12/6x^2

Papforbruget:

P= 6x*x*2*2+2*hx+2h*6x
P(x)=24x^(2)+14hx
P(x)24x^(2) +14 *(12/6x^2)*x

P'(x)=48-(336/36x^2)=0<=>x=0,579??

Er der nogle der vil hjælpe mig med at finde p'(x)? .For jeg er ikke helt sikker på at det er rigtigt det jeg har lavet

Svar #1
09. december 2006 af white_angel (Slettet)

er der ingen der vil hjælpe??

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2006 af ibibib (Slettet)

Bliver p(x) ikke
p(x) = 12x²+14xh ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2006 af ibibib (Slettet)

Medmindre der er dobbeltbelægning i top og bund er
p(x) = 12x²+14xh = 12x²+14x·12/(6x²) = 12x²+28/x.

p'(x) = 24x-28/x².

p'(x) = 0 =>
24x-28/x² = 0 <=>
x = 1,0527

Svar #4
09. december 2006 af white_angel (Slettet)

mange tak for hjælpen

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2006 af barbie_girl (Slettet)

hvordan kan du får det til at give 12x²+14xh ??

Svar #6
09. december 2006 af white_angel (Slettet)

P= 6x*x*2*2+2*hx+2h*6x

er det ikke 24x^+14hx??

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. december 2006 af ibibib (Slettet)

6x*x*2+2*hx+2h*6x = 12x²+2xh+12xh = 12x²+14xh.

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. december 2006 af ibibib (Slettet)

Hvorfor vil I gange med 2 to gange? Er der dobbeltbelægning i top og bund eller er der ikke?

Svar #9
09. december 2006 af white_angel (Slettet)

kan du ikke forklare mig hvordan du får 12 og ikke 24?

Svar #10
09. december 2006 af white_angel (Slettet)

P= 6x*x*2*2+2*hx+2h*6x

er det her så hellere ikke rigtigt??

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. december 2006 af mathon

bund + låg: 2*x*6x = 12x^2
længde-sider 2*h*6x = 12hx
bredde-sider : 2h*x

areal i alt: 12x^2+14hx

Brugbart svar (0)

Svar #12
09. december 2006 af ibibib (Slettet)

P= 6x*x*2*2+2*hx+2h*6x

skal være

P= 6x*x*2+2*hx+2h*6x

Svar #13
09. december 2006 af white_angel (Slettet)

Tusind tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #14
09. december 2006 af mathon

så kassens mål bliver

bredde: 1,0527_dm = ca. 10,5_cm
ængde: 6*1,0527_dm = 6.316_dm = ca 63.2_cm
højde: 2/1,0527^2_dm = 1.805_dm = ca. 18.1_cm

Skriv et svar til: kasser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.