Matematik

divison med ligning !!

09. december 2006 af Blunk (Slettet)
hey.

har en funktion der hedder
g(x)=x^3+2x-3

og jeg skal bestemme samtlige nulpunkter.

så siger min lærer at jeg skal gætte en løsning så ligningen bliver nul, det har jeg gjort og får til 1.

så skal den divideres og det er der den går galt for.

(x^3+2x-3) : (x-1)= x^2
x^3+x^2

men det kan jo så ikke passe også kan jeg ikke komme videre, nogen der har en ide til hvad jeg gør galt!?

Svar #1
09. december 2006 af Blunk (Slettet)

har forresten ved hjælp af maple fået et facit der hedder: x^2+x+3 . men ved ikke lige hvordan jeg så på det.

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2006 af ibibib (Slettet)

Du har en fortegnsfejl
(x^3+2x-3) : (x-1)= x^2
x^3-x^2
_______
x^2+2x-3

Nu gentager du divisionen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2006 af ibibib (Slettet)

Maple har ret.
Du kan også indskyde et ekstra led 0x^2 hvis det hjælper på opstillingen.

(x³+0x²+2x-3):(x-1) = x²+x+3

Svar #4
09. december 2006 af Blunk (Slettet)

okay tak, men kan du hjælpe mig med hvordan man minusser 2x fra (-x)^2 ?

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. december 2006 af ibibib (Slettet)

Der gør du ikke. Se opstillingen i #3.

Svar #6
09. december 2006 af Blunk (Slettet)

Okay, der jeg blev i tvivl.. Tak, nu kan jeg...

Skriv et svar til: divison med ligning !!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.