Matematik
Differentiallignings løsning
10. december 2006 af
MichaelKarlsen (Slettet)
Bestem den funktion f, der er løsning til differentialligningen.
dy/dx=e^(-2y)
og som opfylder, at f'(2)=5
Mit forslag: Jeg har forsøgt utallige "modeller", men jeg kan ikke finde ud af, hvad k er lig med, og ligeledes ikke hvilken model jeg skal bruge.
På forhånd mange tak!
dy/dx=e^(-2y)
og som opfylder, at f'(2)=5
Mit forslag: Jeg har forsøgt utallige "modeller", men jeg kan ikke finde ud af, hvad k er lig med, og ligeledes ikke hvilken model jeg skal bruge.
På forhånd mange tak!
Svar #1
10. december 2006 af dnadan (Slettet)
Har du benyttet seperation af de variable? Prøv denne, og skriv dine mellemregninger ind, således kan vi se hvor/hvis der er en fejl:)
Svar #2
11. december 2006 af MichaelKarlsen (Slettet)
Jeg håber, nogen er klar på et hurtigt svar! Jeg føler mig lidt dum, men efter (for) megen overvejelse er jeg kommet frem til følgende fortsættelse:
(1/2)e^(2y)=x+k <=>
2y=ln(2x+2k)
Eller er det korrekte
2y=ln(2x)+ln(2k)=ln(4xk)
Det er simpelt 1.g-stof, så jeg føler mig virkelig dum. Som sagt mener jeg selv, at det øverste er det korrekte - ligesom jeg håber på et hurtigt svar!
På forhånd mange tak!
Og for øvrigt tak for hjælpem, dnadan!!
(1/2)e^(2y)=x+k <=>
2y=ln(2x+2k)
Eller er det korrekte
2y=ln(2x)+ln(2k)=ln(4xk)
Det er simpelt 1.g-stof, så jeg føler mig virkelig dum. Som sagt mener jeg selv, at det øverste er det korrekte - ligesom jeg håber på et hurtigt svar!
På forhånd mange tak!
Og for øvrigt tak for hjælpem, dnadan!!
Skriv et svar til: Differentiallignings løsning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
