Matematik
Renter
10. december 2006 af
Angela88 (Slettet)
Jeg har et problem med to regnestykker som jeg håber nogen kan hjælpe mig med.
Opgave 3
Til køb af en brugt bil har en person brug for en lån. Hun får tilbudt et lån på 75000kr. med en løbetid på 72 måneder og en årlig rente på 19,6%.
Gør rede for, at denne årlige rente svarer til en månedlig rente på 1,50%.
Beregn den faste månedlige ydelse på det tilbudte lån.
Opgave 4
Et lån afdrages med 500 kr. om måneden over 2 år med månedlig rente 1%.
Forklar, hvorledes du vil beregne det samlede rentebeløb i kr. ved lånet (lav evt. et regneeksempel).
1-(1+r)"-n
Formlen man bruger til opgaverne er: G = y . ----------
r
Opgave 3
Til køb af en brugt bil har en person brug for en lån. Hun får tilbudt et lån på 75000kr. med en løbetid på 72 måneder og en årlig rente på 19,6%.
Gør rede for, at denne årlige rente svarer til en månedlig rente på 1,50%.
Beregn den faste månedlige ydelse på det tilbudte lån.
Opgave 4
Et lån afdrages med 500 kr. om måneden over 2 år med månedlig rente 1%.
Forklar, hvorledes du vil beregne det samlede rentebeløb i kr. ved lånet (lav evt. et regneeksempel).
1-(1+r)"-n
Formlen man bruger til opgaverne er: G = y . ----------
r
Svar #2
10. december 2006 af ibibib (Slettet)
3)
a) Beregn den månedlige fremskrivningsfaktor
1,196^(1/12).
b) Indsæt i formlen
y = G·r/(1-(1+r)^(-n))
a) Beregn den månedlige fremskrivningsfaktor
1,196^(1/12).
b) Indsæt i formlen
y = G·r/(1-(1+r)^(-n))
Svar #3
10. december 2006 af Angela88 (Slettet)
3)
a) 1,196^(1/12) = 1,0147 er det korrekt? Eller er der mere der skal gøres ved det?
b) 75000 · 0,015 / (1-(1+0,015)^(-72) = 1710,68
Er dette korrekt eller er det andre talle jeg skal sætte ind?
a) 1,196^(1/12) = 1,0147 er det korrekt? Eller er der mere der skal gøres ved det?
b) 75000 · 0,015 / (1-(1+0,015)^(-72) = 1710,68
Er dette korrekt eller er det andre talle jeg skal sætte ind?
Svar #4
10. december 2006 af ibibib (Slettet)
3)
a) Nej, 1,196^(1/12) = 1,0150. Derefter
1,0150-1 = 0,0150 = 1,50%.
b) Det er korrekt. Med alle decimaler giver det 1711,96 kr.
a) Nej, 1,196^(1/12) = 1,0150. Derefter
1,0150-1 = 0,0150 = 1,50%.
b) Det er korrekt. Med alle decimaler giver det 1711,96 kr.
Skriv et svar til: Renter
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
