Matematik
hjælp til bevis ;)
10. december 2006 af
H.O.T (Slettet)
cirkler, jeg skal bevise at ;
x^2 + y^2 +ax +by + c
er ingen ting
et punkt
eller en cirkel
når man så går igang omskriver jeg ligningen.
det jeg ikke forstår er omskrivningen på venstre side .. hvorfor er det a/4^2 og ikke a/2^2
(x+a/2)^2+(y+b/y)^2 = a/4^2 + b/4^2 - c
hvis der er en der kan hjælpe med en forklaring ville jeg blive glad .. mange tak. knus
x^2 + y^2 +ax +by + c
er ingen ting
et punkt
eller en cirkel
når man så går igang omskriver jeg ligningen.
det jeg ikke forstår er omskrivningen på venstre side .. hvorfor er det a/4^2 og ikke a/2^2
(x+a/2)^2+(y+b/y)^2 = a/4^2 + b/4^2 - c
hvis der er en der kan hjælpe med en forklaring ville jeg blive glad .. mange tak. knus
Svar #1
10. december 2006 af me_strix (Slettet)
Du må have lavet en fejl fordi:
(x+a/2)^2 + (y+b/2)^2 = (1/4)a^2 + (1/4)b^2 - c
Det er en cirkel hvis:
(1/4)a^2 + (1/4)b^2 - c > 0
(x+a/2)^2 + (y+b/2)^2 = (1/4)a^2 + (1/4)b^2 - c
Det er en cirkel hvis:
(1/4)a^2 + (1/4)b^2 - c > 0
Svar #2
10. december 2006 af H.O.T (Slettet)
ahh jeg mener omskrivningen på højre side hehe. det er den jeg ikke forstår.
ved godt at det er en cirkel når højre siden er >o men, hvis jeg løser ligningen med tal bliver det eks.
x^2+ y^2 +4x+ 6y +15
(x+2)^2(y+3)^2= 2^2 + 3^2 - 15
syntes bare ikke det giver nogen menenig at a/4 ^2 og b/4^2 eller (1/4)a^2 og (1/4)b^2.
ville have det til at stå (1/2)a^2 og (1/2)b^2.
ved godt at det er en cirkel når højre siden er >o men, hvis jeg løser ligningen med tal bliver det eks.
x^2+ y^2 +4x+ 6y +15
(x+2)^2(y+3)^2= 2^2 + 3^2 - 15
syntes bare ikke det giver nogen menenig at a/4 ^2 og b/4^2 eller (1/4)a^2 og (1/4)b^2.
ville have det til at stå (1/2)a^2 og (1/2)b^2.
Skriv et svar til: hjælp til bevis ;)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
