Matematik

Lille matematik opgave hjælp

11. december 2006 af growern (Slettet)
Hej

Min opgave lyder følg:

Isolér g i følgende formel, der angiver svingningstiden T for et pendul med længden L:

Skal finde T = Kvadrakroden af L/g i 2pi

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2006 af labor04 (Slettet)

Brug TI interactive eller cas til det.....

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2006 af dnadan (Slettet)

#1 Den kan nu sagtens løses i hånden...Hvilket også er idéen med denne slags opgaver...

T=sqrt(L/(g*2pi)
Begynd med at opløfte det hele i 2, hermed forsvinder kvadratroden på højre side:
T^2=sqrt(L/(g*2pi))^2 <=>
T^2=L/(g*2pi)
Gang nu g*2pi over på den anden side:
T^2*g*2pi=L
Del nu T^2 og 2pi om på den anden side:
g=L/(T^2*2pi)

Svar #3
11. december 2006 af growern (Slettet)

Det kan jeg ikke helt forstår..

I facit står der (Ja der er facit men kan ikke bruge det til noget da jeg skal vise mellemregningerne)

Stykket ser sådan her ud: http://peecee.dk/?id=16295

Resultat står der bliver: g = 4pi^2L
______

T^2

Svar #4
11. december 2006 af growern (Slettet)

Altså

g = 4pi^2L
_________
T^2

Brugbart svar (0)

Svar #5
11. december 2006 af dnadan (Slettet)

Såfremt der menes:
T= sqrt(L/(g*2*pi))
Så er det rigtigt isoleret...

Svar #6
11. december 2006 af growern (Slettet)

Hvad mener du med sqrt?

Er lidt forvirret nu her sorry.

Har skrevet en besked til dig, vil du ikke lige se på den?

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2006 af dnadan (Slettet)

#4 Du mener altså:
T= sqrt(L/g)*2pi ikke sandt? Dette passer nemlig med det facit du har...(isoleringen foregår på nogenlunde samme måde som i #2...
Sqrt=kvadratrod...

Svar #8
11. december 2006 af growern (Slettet)

Hmm

Ved ikke hvad det er sandt og forkert.
Der står bare at facit bliver det her:
g = 4pi^2L
_________
T^2

Og dit resultat bliver det her:
g=L/(T^2*2pi)

Men det er måske det samme eller hvad??

Hvis jeg skriver følg i min blækregning:

T=sqrt(L/(g*2pi)
Begynd med at opløfte det hele i 2, hermed forsvinder kvadratroden på højre side:
T^2=sqrt(L/(g*2pi))^2 <=>
T^2=L/(g*2pi)
Gang nu g*2pi over på den anden side:
T^2*g*2pi=L
Del nu T^2 og 2pi om på den anden side:

g er altså
= g=L/(T^2*2pi)
_____________
_____________


Skriv et svar til: Lille matematik opgave hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.