Matematik

eksakt værdi og værdimængde..

11. december 2006 af sofie_89 (Slettet)
Hej!

har en opgave som jeg ikke kan finde ud af.
Den lyder således:

En funktion f er givet ved f(x)=x^2-4ln(x), xe [1;10]

a) Bestem den eksakte værdi af x, for hvilken f har minimum
b) Bestem værdimængden for f(x).

I a) skal man så ikke bare finde differentialkvotienten af f(x) og sætte det lig med 0? Når jeg gør' det så giver det bare +-uendelig.. Forstår jeg slet ikke :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. december 2006 af dnadan (Slettet)

f(x)=x^2-4ln(x), heraf:
f'(x)=2x-4/x dette sættes lig 0:
0=2x-4/x <=>
o=2x^2-4 <=>
4=2x^2 <=>
2=x^2 <=>
sqrt(2)=x v -sqrt(2)=x

Brugbart svar (0)

Svar #2
11. december 2006 af ibibib (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=288406

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. december 2006 af mathon

a)
f'(x)=2x-4/x

0 = 2x-4/x

0 = 2x^2-4

2x^2 = 4

x^2 = 2

|x|=sqr(2),
hvoraf x1 = -sqr(2) og x2 = sqr(2)

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. december 2006 af mathon

#2

...jeg mente nok, den havde "været på" for nylig, men jeg kunne ikke finde den!

Svar #5
11. december 2006 af sofie_89 (Slettet)

Ok tak.. Hvad med b) værdimængden? Hvordan gør man nu det?

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. december 2006 af dnadan (Slettet)

Indsæt den laveste x værdi og den største x-værdi, hermed kender du nu din værdimængde...

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. december 2006 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=288406

Svar #8
11. december 2006 af sofie_89 (Slettet)

dvs. 1 og 10? Men hvordan gør' jeg det?

Svar #9
11. december 2006 af sofie_89 (Slettet)

tusind tak ;)

Skriv et svar til: eksakt værdi og værdimængde..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.