Matematik

Svær mat opgave

12. december 2006 af kuldioxid (Slettet)
Hej alle!!

Nogen der ka hjælpe med denne opgave:

"Betragt funktionen med forskrift
f(x) = 4e · ln(x)
Grafen for funktionen g med forskrift
g(x) = x^2 - 8x - 5
har en tangent t, der er parallel med tangenten i punktet (e,f(e)) til grafen for funktionen f.
Bestem en ligning for tangenten t.
"

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2006 af ibibib (Slettet)

1. Bestem hældningen for tangenten i punktet (e,f(e)) til grafen for funktionen f.

2. Løs ligningen g'(x)=hældningen fra 1. (Det er t's røringspunkt)

3. Bestem en ligning for t.

Svar #2
12. december 2006 af kuldioxid (Slettet)

hvordan ska jeg bestemme hældningen for tangenten i punktet (e,f(e)) til grafen for funktionen f. ..?

Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2006 af ibibib (Slettet)

Som du plejer...
Først f'(x) og derefter f'(e).
Svaret er f'(e)=4.

Svar #4
12. december 2006 af kuldioxid (Slettet)

tak prøver lige.. skriver igen hvis jeg kommer i stå

Svar #5
12. december 2006 af kuldioxid (Slettet)

har fået røringspunktet til 6, men ka ikke se hvilke tal det er jeg ska bruge til at finde ligningen..

Brugbart svar (0)

Svar #6
12. december 2006 af ibibib (Slettet)

Dvs x0=6 og du skal benytte
y = f(x0) + f'(x0)(x-x0).

Svar #7
12. december 2006 af kuldioxid (Slettet)

jeg har fået ligninge til y = 1,8122 + 8,6089.. er det så rigtigt..?

Brugbart svar (0)

Svar #8
12. december 2006 af ibibib (Slettet)

Bestem ikke, hældningen skal jo være 4...

OK, jeg skrev en formel men du skal finde en tangent til g(x) og ikke f(x).

g(6) = -17
og
g'(6) = 4 (selvfølgelig)

Skriv et svar til: Svær mat opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.