Matematik
rationale funktion og partialbrøker
16. december 2006 af
unistud2 (Slettet)
Hej,
Nogen der ved hvordan man opsplitter en rationel funktion til en partielbrøk.
Det drejer sig om følgende:
b(x) = (x-4)/((x^2)-(3x)+(2))
På forhånd tak,
Unistud2
Nogen der ved hvordan man opsplitter en rationel funktion til en partielbrøk.
Det drejer sig om følgende:
b(x) = (x-4)/((x^2)-(3x)+(2))
På forhånd tak,
Unistud2
Svar #1
16. december 2006 af ibibib (Slettet)
Bestem løsningerne til ligningen x²-3x+2=0. Løsningerne er 1 og 2.
Derefter skal du opskrive
a/(x-2) + b/(x-1) = (x-4)/(x²-3x+2)
og bestemme a og b.
Svaret bliver a=-2 og b=3.
Derefter skal du opskrive
a/(x-2) + b/(x-1) = (x-4)/(x²-3x+2)
og bestemme a og b.
Svaret bliver a=-2 og b=3.
Skriv et svar til: rationale funktion og partialbrøker
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
