Matematik

rationale funktioner til partialbrøk

16. december 2006 af unistud2 (Slettet)
Hejsa,

Opsplit den nedenstående ratinale brøk i partialbrøker.

b(x)=(x-4)/((x^2)-(3x)+2))

Nogen der ved hvordan man gør?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2006 af Matkaj

se:

http://www.ncsu.edu/felder-public/kenny/papers/partial.html

Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2006 af ibibib (Slettet)

Eller se:
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=290401

Svar #3
16. december 2006 af unistud2 (Slettet)

Jeg har prøvet lidt af hvert nu - Jeg forstår ikke hvordan man skal finde A og B ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2006 af ibibib (Slettet)

Det bliver to ligninger med to ubekendte.

Sæt
a/(x-2) + b/(x-1)
på fælles brøkstreg og sammenlign med
(x-4)/(x²-3x+2).
Det giver ligningen
a(x-1)+b(x-2) = x-4
som giver de to ligninger med to ubekendte
a+b=0 og -a-2b=-4

Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2006 af DanielPetersen (Slettet)

Er det i forbindelse med A-niveau 3g?

Svar #6
17. december 2006 af unistud2 (Slettet)

Nej det drejer sig om basis året på universitetet ;-)

Svar #7
17. december 2006 af unistud2 (Slettet)

Hvordan vil man identificere koefficienterne i tælleren i følgende brøk:

(bx^2+(a-2b+c)x-2c)/(x-2)(x-1)

Jeg kan kun få a = -2 og b = 2, hvad går galt?

Svar #8
17. december 2006 af unistud2 (Slettet)

Nå, nu har jeg løst den på en helt anden måde, men får også et c.

God søndag.

Svar #9
17. december 2006 af unistud2 (Slettet)

godt så, bare glem det igen. I was wrong..

Skriv et svar til: rationale funktioner til partialbrøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.