Matematik

Vektorer i planen

10. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)
3 stedvektorer:
OA=(2t,-3t) , OB=(1+5t,1+2t) ,
OC=(1+3t,1+4t)

Beregn for hvilken værdi af t punkterne A, B og C ligger på en ret linie.

//Da det er stedvektorer vektorerne også punkter.

Plz help... Jeg har virkelig ingen anelse om hvordan det her skal løses.

Svar #1
10. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

glemte lige at få den til at sende mail :)

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. marts 2004 af riquelme (Slettet)

OA skal vaere parallel med OB som skal vaere parallel med OC... dvs OA = r*OB og OB = s*OC

Svar #3
10. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

okay tak :)
dvs jeg skal tage determinanten af vektorerne og så finde to konstanter som passer sådan at determinanterne bliver det samme ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2004 af riquelme (Slettet)

øh, nej.. desværre :)

Svar #5
10. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

hehe okay, hvad så?

Brugbart svar (0)

Svar #6
10. marts 2004 af Brian (Slettet)

Har ikke prøvet det regne det igennem, men hvis du trækker f.eks. OA fra de to andre, så får du jo hhv. AB og AC vektorerne. De skal være parallelle for at det ønskede er opfyldt. To egentlige vektorer i planen er parallelle, hvis og kun hvis deres determinant er 0, så på denne måde må du kunne lave dig en ligning (som i værste fald bliver af 2. grad), der kan give dig de ønskede t'er.

Hvis det skal være helt perfekt må du også kontrollere om der findes t'er, hvor nogle af punkterne A, B og C falder oven i hinanden, for ligger de jo trivielt på samme linie alle tre.

Skriv et svar til: Vektorer i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.