Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)
Omkostninger
28. december 2006 af
poda2 (Slettet)
Hej skal til eksamen her snart og er meget dårlig eø på den matematiske del. Er der nogen der vil sende mig en liste over hvordan man regner det forskellige ud???
fx: VO, VE, SE osv.
fx: VO, VE, SE osv.
Svar #1
04. januar 2007 af micvest (Slettet)
VO = Variable Omkostninger (f.eks. vareforbrug, provision mv. (alle omkostninger, som kommer lige før dækningsbidraget!)). Fås ved at lægge summen af alle variable omkostninger sammen.
KO = Kapacitetsomkostninger. (faste omkostninger f.eks. bilers drift-, lokale-, salgsfremmende omkostninger mv. (alle omkostninger som kommer lige før indtjeningsbidraget!)). Fås ved at lægge summen af alle kapacitetsomkostninger sammen.
SO = Samlede Omkostninger. Udregnes således:
VO + KO
*
VE = Variable Enhedsomkostninger. Udregnes sådan:
VO / afsætning
KE = Kontante Enhedsomkostninger. Udregnes således:
KO / afsætning
SE = Samlede Enhedsomkostninger. Udregnes således:
VO + KO
* Enhedsomkostninger fås altid ved at dividere omkostningerne med afsætningen (antal enheder, deraf navnet, enhedsomkostninger).
Held og lykke med eksamen.
KO = Kapacitetsomkostninger. (faste omkostninger f.eks. bilers drift-, lokale-, salgsfremmende omkostninger mv. (alle omkostninger som kommer lige før indtjeningsbidraget!)). Fås ved at lægge summen af alle kapacitetsomkostninger sammen.
SO = Samlede Omkostninger. Udregnes således:
VO + KO
*
VE = Variable Enhedsomkostninger. Udregnes sådan:
VO / afsætning
KE = Kontante Enhedsomkostninger. Udregnes således:
KO / afsætning
SE = Samlede Enhedsomkostninger. Udregnes således:
VO + KO
* Enhedsomkostninger fås altid ved at dividere omkostningerne med afsætningen (antal enheder, deraf navnet, enhedsomkostninger).
Held og lykke med eksamen.
Svar #2
10. januar 2007 af micvest (Slettet)
Rettelse:
SE = Samlede Enhedsomkostninger. Udregnes således:
VE + KE
SE = Samlede Enhedsomkostninger. Udregnes således:
VE + KE
Skriv et svar til: Omkostninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
