Matematik
hjælp til terminsprøve i morgen - funktioner
10. marts 2004 af
PiaZorro (Slettet)
jeg har en familie af funktioner
f(x) = x^2 - a, x>=0
for erhvert tal a>0 afgrænser grafen for f og koordinatsystemets akser i fjerde kvadrant en punktmængde M der har et areal
jeg skal bestemme arealet af M udtrykt ved a
jeg får at M(a) = -2/3a^(3/2)
opgaven herefter lyder. "for ethvert tal a tilhører ]0;25[ afgrænser grafen for f. koordinatsystemets førsteakse og linjen med ligningen x=5 i første kvadrant en punktmængden N, der har et areal. bestem tallet a således at arealet af M er lig med arealet af N"
jeg får N(a) = 125/3 - 5a
og derefter a = 25, men det er jo ikke defineret, hvad skal jeg gøre?
f(x) = x^2 - a, x>=0
for erhvert tal a>0 afgrænser grafen for f og koordinatsystemets akser i fjerde kvadrant en punktmængde M der har et areal
jeg skal bestemme arealet af M udtrykt ved a
jeg får at M(a) = -2/3a^(3/2)
opgaven herefter lyder. "for ethvert tal a tilhører ]0;25[ afgrænser grafen for f. koordinatsystemets førsteakse og linjen med ligningen x=5 i første kvadrant en punktmængden N, der har et areal. bestem tallet a således at arealet af M er lig med arealet af N"
jeg får N(a) = 125/3 - 5a
og derefter a = 25, men det er jo ikke defineret, hvad skal jeg gøre?
Skriv et svar til: hjælp til terminsprøve i morgen - funktioner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
