Matematik
ret linje
01. marts 2007 af
Sannaen (Slettet)
kan det passe at følgende ligninger danner en ret linje?
2x-11, 5x+10, -3+3x og (2x+3)72
og x^2-1 laver en posetiv parabel ?
^^ Og hvorfor gør den det?
2x-11, 5x+10, -3+3x og (2x+3)72
og x^2-1 laver en posetiv parabel ?
^^ Og hvorfor gør den det?
Svar #1
01. marts 2007 af mathon
2x-11, 5x+10, -3+3x og (2x+3)72
alle fire er på formen
y = ax + b, når den fjerde er ganget ind,
hvorfor
deres grafer er rette linjer.
grafen for y = x^2-1 er en parabel
y=(x-1)(x+1),
hvor
1) y>0 for x<-1 og for x>1
2) y=0 for x=-1 og x=1
3) y<0 for x € ]-1;1[
hvis " en positiv parabel" er en parabel med grenene opad, så - ja.
alle fire er på formen
y = ax + b, når den fjerde er ganget ind,
hvorfor
deres grafer er rette linjer.
grafen for y = x^2-1 er en parabel
y=(x-1)(x+1),
hvor
1) y>0 for x<-1 og for x>1
2) y=0 for x=-1 og x=1
3) y<0 for x € ]-1;1[
hvis " en positiv parabel" er en parabel med grenene opad, så - ja.
Svar #2
01. marts 2007 af Sannaen (Slettet)
(2x+3)72 er forkert ! Der skulle stå: (2x+3)/2
# tusind tak for dit svar ! men hvad mener du med "når den fjerde er ganget ind"?
hvor
1) y>0 for x<-1 og for x>1
2) y=0 for x=-1 og x=1
3) y<0 for x € ]-1;1[
^^ Dette forstår jeg ikke
# tusind tak for dit svar ! men hvad mener du med "når den fjerde er ganget ind"?
hvor
1) y>0 for x<-1 og for x>1
2) y=0 for x=-1 og x=1
3) y<0 for x € ]-1;1[
^^ Dette forstår jeg ikke
Skriv et svar til: ret linje
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
