Dansk

Dansk stil, til tirsdag!

07. januar 2007 af Jesp (Slettet)
Jeg vil blive rigtig glad for hvis nogle herinde vil læse min 2 siders stil igennem. Da jeg oprindelig er fra italien kan jeg desværre ikke dansk 100% derfor vil jeg lige ha den læst igennem af nogle eksperter der kan mere dansk end jeg kan.. På forhånd tak...


Fjernsynet er nok et af de sidste ting man vil undgå i et hjem. Det er et af de vigtigste redskaber der kan fortælle os, hvad der foregår rundt omkring i verdenen. Det er dog ikke kun nyhederne der holder os siddende på sofaen men også alle de tv-serier der dukker mindst op en gang om ugen. For nogen mennesker er fjernsynet hele deres liv. Det er ofte de mennesker som er sygemeldt eller arbejdsløse, der ikke rigtig kan eller orker intet, kan fjernsynet være det, ens liv drejer sig om. Man kan derfor ende som hovedpersonen i tekstuddraget, hvor hendes liv er besat af de udsendelser og film, der bliver sendt i fjernsynet. Den 30. juni 1992, fra romanen I dag, som
skildrer livet i en dansk landsby fra 1952 til 1996, der er skrevet af Vibeke Grønfeldt. Hovedpersonen lever i en drømmeverden som skabes af fjernsynet.
Teksten forløber over en dag, sandsynligvis den 30. juni 1992 som er skrevet i datid. Den virker meget subjektiv, da vi kun hører hovedpersonens tanker og følelser. Det er en 3. persons fortæller.
Pga. af sine rygsmerter går hun der hjemme og bruger næsten kun tiden ved at sidde overfor tv’et. Dagen går med at læse tv-blade og se tv, kun afbrudt når hun skal ud og handle eller have noget at spise eller drikke. Hun er helt opslugt af at følge med i medierne og lever helt i drømmenes og fantasiens verden. Det hun vil se med glæde i fjernsynet, er serier som ender lykkeligt, sport og naturfilm.
”Brød, kaffe, mælk skrev hun på en seddel og tastede endnu en gang begge kanalers nyheder for at sikre, at hun havde fået det hele med”
Dette citat viser, hvor påvirket hun er af medierne og vil absolut ikke gå glip af noget. Hun er specielt glad for at se fjernsyn og lever sig fuldstændig ind i situationerne.
Flere gange i teksten ser vi at hun også er meget glad for alkohol; spiste et stykke kage eller drak brændevin og hun drak endnu en ø . Måske er det alkoholen der får hende til at leve sig ind i drømmeverden, som hun selv har skabt. Her behøver hun ikke at tage hensyn til den virkelige verden, da hun ikke forholder sig til noget. Der er nok også grunden til, hun ikke bryder sig om nyhederne pga. krig og elendighed, fordi hun her bliver konfronteret med den virkelige verden. Det eneste hun siger er at hun har sympati med taberne, hvor hun på den måde lukker alle verdens problemer ude, og fornægter deres eksistens. I den virkelige verden er man nødt til at foretage sig nogle valg i livet. Hun er ligesom meldt sig ud af samfundet ved at ikke at vælge længere. Det ser ud som om det er fjernsynsudsendelserne der vælger for hende. På trods af at hun ikke bryder sig om at se nyhederne, så følger hun alligevel med på tekst-tv. Fordelen ved at følge med på den måde er for hende, at hun ikke bliver skræmt af de billeder man ellers kan se direkte af udsendelserne.
Det virker også ud som om hun også er ret ensom, og det kan være det er derfor, hun har trukket sig ind sin drømmeverden, hvor hun kan glemme alle de problemer, hun har i hverdagen, og i stedet være i selskab med alle de fiktive personer fra fjernsynet. Drømmeverden kan kun eksistere inden for hendes fire vægge, så hvis og når hun går ud, bliver hun konfronteret med den virkelige verden. Derfor foretrækker hun helst at være hjemme. Man får at vide indirekte af forfatteren i den første af forudsigelserne , at hovedpersonen aldrig kommer videre i livet, men derimod forbliver hvor hun er. Forfatterens negative holdning til medierne kommer frem i forudsigelsen; ”Fire år senere kom resultatet af hendes udholdenhed” Dette er meget ironisk skrevet, da der menes, at det tager hende netop fire år for sin udholdenhed for at opnå et resultat, hvor hun så vinder et tv, hvilket betyder meget for hende, da hun netop har sympati for taberne.

Temaet i denne tekst er hvordan man kan leve gennem medierne, og hvordan det påvirker os negativt. Problemstillingen gennem teksten er, at man har en drøm overfor virkelighed, og at man faktisk kan leve i en drøm gennem fjernsynet. Få nogle mennesker kan det betyde så meget at det påvirker ens liv fuldstændig. Hovedpersonen i denne tekst er et godt eksempel. Budskabet i denne tekst er et advarsel om at man skal passe på ikke at lade medierne styre vores liv. Og på den med at lade være med at træde ind i drømmeverden hvor alt er bedre end det nuværende liv man har.

Skriv et svar til: Dansk stil, til tirsdag!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.