Matematik

ligning m. 3 hældningspunkter !

09. januar 2007 af Sannaen (Slettet)
Hvordan jeg skal udregne denne er og bliver mig en gåde ! derfor beder jeg om hjælp .

Jeg skal lave en ligning af en linje som går igemmen startpunktet ((0,0)?) og som har hældningstallene: a)-2, b) -4, c) 4

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2007 af uksomi (Slettet)

For at kunne bestemme en ligning der går gennem punktet (0,0)=(x0,y0), og hvor du kender hældningskoeficienten a) a=-2, skal du benytte formlen y-y0=a(x-xo), hvor du indsætter (0,0)=(x0,y0)og hældningskoeficienten a=-2 og får:

y-0=-2(x-0) <-> y=-2x

Du skal gøre det samme i b) og c), hvor der også oplyses, at linjen går gennem (0,0)

Håber det kan hjælpe

Svar #2
09. januar 2007 af Sannaen (Slettet)

#1 Okay.. Skal lige se om jeg har forstået dig ret. Jeg har forsøgt at lave b

y-0= -4 (x-0) => y= -4x

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. januar 2007 af mathon

se dit oprindelige
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=296087

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2007 af uksomi (Slettet)

Rigtigt

Svar #5
09. januar 2007 af Sannaen (Slettet)

#3 Havde skret helt forkert i opgaveformuleringen i den oprindlige (:

#4 ii Lækkert !! og c giver så bare y=4x ikke ?

Tusind tak for hjælpen !! (: Eej, I lærer mig dæleme meget!

Skriv et svar til: ligning m. 3 hældningspunkter !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.