Matematik
Løs ligningen!?
10. januar 2007 af
Voldpumpet (Slettet)
Har fået stillet en opgave, og er ikke helt klar på hvordan den skal løses. Håber der er nogle kloge hoveder der kan hjælpe.
--------------------------
Løs ligningen x^2-2x-8 = 0
Bestem c, så ligningen x^2-2x+c = 0 har netop 1 løsning.
--------------------------
--------------------------
Løs ligningen x^2-2x-8 = 0
Bestem c, så ligningen x^2-2x+c = 0 har netop 1 løsning.
--------------------------
Svar #1
10. januar 2007 af dnadan (Slettet)
benyt til generelle løsnings form for en andengradsligning med formlen:
ax^2+bx+c=0
x1=(-b+sqrt(d))/(2a)
hvor d=b^2-4ac
og
x2=(-b-sqrt(d))/(2a)
hvor d=b^2-4ac
til nr. to
benyt her:
hvis:
d>0, så er der to løsninger til andengradsligningen
d=0, så er der én løsning til andengradsligningen
d<0, så er der ingen løsninger til andengradsligningen
ax^2+bx+c=0
x1=(-b+sqrt(d))/(2a)
hvor d=b^2-4ac
og
x2=(-b-sqrt(d))/(2a)
hvor d=b^2-4ac
til nr. to
benyt her:
hvis:
d>0, så er der to løsninger til andengradsligningen
d=0, så er der én løsning til andengradsligningen
d<0, så er der ingen løsninger til andengradsligningen
Svar #2
10. januar 2007 af cacci (Slettet)
Den første løses som en andengradsligning, hvor d = b^2 - 4ac.
Løsningerne findes så:
x1 = (-b + kva(d))/2a
x2 = (-b - kva(d))/2a
I den sidste skal du have diskriminanten d til at give 0, da når d=0 er der kun 1 løsning.
Så burde det være til at løse :) håber det hjælper.
Løsningerne findes så:
x1 = (-b + kva(d))/2a
x2 = (-b - kva(d))/2a
I den sidste skal du have diskriminanten d til at give 0, da når d=0 er der kun 1 løsning.
Så burde det være til at løse :) håber det hjælper.
Svar #4
11. januar 2007 af Voldpumpet (Slettet)
Har først lige fået kigget på svarene. Lang tid siden jeg har haft noget med andengradsligninger. Er der ikke en der kan gå lidt mere præcist frem og lige fortælle de manglende trin?
Skriv et svar til: Løs ligningen!?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
