Matematik

Bevis

10. januar 2007 af Teazy (Slettet)
Hej allesammen!

Hvordan kan man bevise at to proportionielle størrelser altid har samme procentvise tilvækst ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. januar 2007 af Madsst (Slettet)

Ved ikke om det er et bevis, men:
hvis A=kB <=> logA=logK+logB, og hvis k er konstant er så dA/A=dB/B, som er den procentvise vækst.

Svar #2
10. januar 2007 af Teazy (Slettet)

Du kunne ik udpensle det mere :)

Svar #3
10. januar 2007 af Teazy (Slettet)

Ik nogen der har nogle forslag?

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2007 af DanielPetersen (Slettet)

Jo, men du skal forstå, hvad matematisk induktion er. Det ved du sikkert ikke?

Brugbart svar (0)

Svar #5
10. januar 2007 af Madsst (Slettet)

#2 Tjoeh. Men som sagt tror jeg ikke det er et bevis som sådan. Har altid haft lidt svært ved at afgøre hvad et bevis er.
Altså, at to størrelser er proportionelle vil sige at den ene størrelse er en skalering af den anden, dvs.
A=kB, hvor k er en tilfældig konstant og de to størrelser vi er interesserede i er A og B.
Hvis man så tager logaritmen på begge sider fås
logA=logk+logB. Antager vi så at A og B afhænger af tiden, mens k ikke gør (da k er konstant) får vi ved at differentiere mht tiden at
dA/A=dB/B, hvilket viser at den procentvise væskt i A og B er den samme. Men som sagt er det nok ikke et bevist der holder i retten :)

Svar #6
10. januar 2007 af Teazy (Slettet)

Okay.. Tak for hjælpen ellers, men tror ikke at det bevis du laver er 1.g pensum ;). Ellers gir jeg bare min lærer det der, så tror jeg vidst han tænker, "HVAD FAEN"?.

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=21570

Skriv et svar til: Bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.