Matematik
funktion
11. januar 2007 af
wwwhej (Slettet)
En funktion f er bestem ved:
f=x*2^x
løs ved beregning hver er ligningerne
1) f´(x) = 0
2) f´(x) = f(x)
f=x*2^x
løs ved beregning hver er ligningerne
1) f´(x) = 0
2) f´(x) = f(x)
Svar #1
11. januar 2007 af mathon
f'(x)=1*2^x+x*ln(2)*2^x
f'(x)=2^x(1+ln(2)*x)
1) f'(x)=0 eller 2^x(1+ln(2)*x)=0
2) f'(x)=f(x) eller 2^x(1+ln(2)*x) = x*2^x
f'(x)=2^x(1+ln(2)*x)
1) f'(x)=0 eller 2^x(1+ln(2)*x)=0
2) f'(x)=f(x) eller 2^x(1+ln(2)*x) = x*2^x
Svar #2
11. januar 2007 af Bumster (Slettet)
udregn først
f'(x)=1*2^x + x*ln(2)*2^x = (ln(2)*x+1)*2^x
f'(0)=(ln(2)*0+1)*2^0 = 1
f(x)=f'(x) :
x*2^x = (ln(2)+1)*2^x <=> x = (ln(2)x+1) <=> x = -1 / (ln(2)-1)
håber det det hjælper.
f'(x)=1*2^x + x*ln(2)*2^x = (ln(2)*x+1)*2^x
f'(0)=(ln(2)*0+1)*2^0 = 1
f(x)=f'(x) :
x*2^x = (ln(2)+1)*2^x <=> x = (ln(2)x+1) <=> x = -1 / (ln(2)-1)
håber det det hjælper.
Svar #3
11. januar 2007 af Bumster (Slettet)
hov kom vist til at udregne f'(0) i stedet for f'(x)=0
sorry :S)
sorry :S)
Skriv et svar til: funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
