Matematik
Parallelle? hvordan vises det?
11. januar 2007 af
baloon (Slettet)
Vis, at planen a(alfa) og linjen m er parallelle, når:
a: (x,y,z) = (1,-2,4) + t(1,-3,2) + s(-1,2,-3) og
m: (x,y,z) = (8,-2,7) + t(1,-5,0)
Hvordan gør man det? Nogle hints?
På forhånd tak!
a: (x,y,z) = (1,-2,4) + t(1,-3,2) + s(-1,2,-3) og
m: (x,y,z) = (8,-2,7) + t(1,-5,0)
Hvordan gør man det? Nogle hints?
På forhånd tak!
Svar #1
11. januar 2007 af ibibib (Slettet)
Bestem en normalvektor til planen og vis at den er vinkelret på linjens retningsvektor.
Svar #2
11. januar 2007 af baloon (Slettet)
Bestemmer normalvektoren til planen a
den har følgende retningsvektorer:
(1,-3,2) og (-1,2,-3)
Vi tager krydsproduktet for at finde normalvektoren
(1,-3,2) X (-1,2,-3) = (5,1,-1)
Hvad gør man nu?
den har følgende retningsvektorer:
(1,-3,2) og (-1,2,-3)
Vi tager krydsproduktet for at finde normalvektoren
(1,-3,2) X (-1,2,-3) = (5,1,-1)
Hvad gør man nu?
Skriv et svar til: Parallelle? hvordan vises det?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
