Fysik

Negativ mekanisk energi?

11. januar 2007 af Lektie boy (Slettet)
Hej

Jeg sidder her med et lille problem, og håber nogen kan svare.
Hvad betyder det, hvis den mekaniske energi er negativ?

Jeg håber der er nogen der lige kan give et godt, detaljeret svar.

Svar #1
11. januar 2007 af Lektie boy (Slettet)

Er der ingen der kan hjælpe?

Svar #2
11. januar 2007 af Lektie boy (Slettet)

Virkelig ingen der ved det?

Brugbart svar (0)

Svar #3
11. januar 2007 af Sentinox (Slettet)

Prøv at beskrive sammenhængen og dine beregninger.

//SEntinox

Svar #4
11. januar 2007 af Lektie boy (Slettet)

Altså lad os antage at vi har et såkaldt kørebaneforsøg på en luftpudebane. Hvor man har en vogn, der bliver trukket af et lod - og Fres = tyngdekraftens påvirkning på loddet.
Derudover er trissen antagelig friktionsfri, hvilket i virkeligheden jo ikke er korrekt.

Så får jeg en mekanisk energi, der er negativ efter en masse udregninger. Er det forkert at den mekaniske energi bliver negativ? eller er der en forklaring? kan det skyldes at luftpudebanen ikke stod helt vandret, og at den hældede?

Håber du kan svare mig.

Svar #5
11. januar 2007 af Lektie boy (Slettet)

Nogen der kan svare? Har virkelig brug for hjælp...

Svar #6
11. januar 2007 af Lektie boy (Slettet)

Ingen der kan hjælpe? :(

Brugbart svar (0)

Svar #7
11. januar 2007 af Sentinox (Slettet)

Da den mekaniske energi (Emek) er defineret ved:
Emek = Epot + Ekin, kan den mekaniske energi ikke være mindre end nul, dog kan ÆNDRINGEN godt være negativ, da energibevarelse indeholder et korrektionsled for ydre arbejde (enten udført på systemet af omgivelserne, eller udført af systemet på omgivelserne).

Energibevarelse fra tilstand 1 til tilstand 2:

Emek,før = Emek,efter + Wydre

//Sentinox

Svar #8
11. januar 2007 af Lektie boy (Slettet)

Men i dette forsøgs tilfælde, hvad vil den mekaniske energi så betyde? Altså hvorfor er den negativ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
12. januar 2007 af mathon

tjek lige dine beregninger en gang mere!

Skriv et svar til: Negativ mekanisk energi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.