Kemi
KEMI
11. januar 2007 af
E=m*c^2 (Slettet)
Hej!
Opgaven lyder sådan her:
Alkaner kan ved opvarmning bringes til dissocering. for ethan er reaktionsligningen følgende:
C_2H_6 --> 2 CH_3
Ved 700 grader celsius er hastighedskonstanten bestemt ril at være 5,5*10^-4 s^-1. reaktionens aktiveringsenergi er 384 kJ/mol.
a)
I en 250 mL kolbe opvarmes 100 mg ethan meget hurtigt op til 700 grader celsius. Hvad er begyndelseshastigheden når reaktionen går i gang.
Jeg har en facitliste og der står at det er en første ordens reaktion men hvordan kan man se det.
Og hvad vil der stå hvis det var er 0 eller 2 ordens reaktion.
PS: jeg har regnet opgaven men jeg ikke hvordan jeg kan se at det er 1 ordens. Det vil være meget godt med en forklaring. Også med hensyn til hvad der kunne står hvis det var en 0 eller 2 ordens reaktion.
PÅ FORHÅND TAk.
Opgaven lyder sådan her:
Alkaner kan ved opvarmning bringes til dissocering. for ethan er reaktionsligningen følgende:
C_2H_6 --> 2 CH_3
Ved 700 grader celsius er hastighedskonstanten bestemt ril at være 5,5*10^-4 s^-1. reaktionens aktiveringsenergi er 384 kJ/mol.
a)
I en 250 mL kolbe opvarmes 100 mg ethan meget hurtigt op til 700 grader celsius. Hvad er begyndelseshastigheden når reaktionen går i gang.
Jeg har en facitliste og der står at det er en første ordens reaktion men hvordan kan man se det.
Og hvad vil der stå hvis det var er 0 eller 2 ordens reaktion.
PS: jeg har regnet opgaven men jeg ikke hvordan jeg kan se at det er 1 ordens. Det vil være meget godt med en forklaring. Også med hensyn til hvad der kunne står hvis det var en 0 eller 2 ordens reaktion.
PÅ FORHÅND TAk.
Svar #1
11. januar 2007 af frodo (Slettet)
det kan du se på enheden af hastighedskonstanten.
v=[M/s]
[A]=[M]
hvis det er en 1. ordens reaktion bliver enheden for k M/s/M=s^-1
hvis den er anden ordens bliver det M/s/M^2=M^-1*s^-1
osv.
v=[M/s]
[A]=[M]
hvis det er en 1. ordens reaktion bliver enheden for k M/s/M=s^-1
hvis den er anden ordens bliver det M/s/M^2=M^-1*s^-1
osv.
Skriv et svar til: KEMI
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
