Matematik
Parameterfremstilling opg 1024 og 25
13. januar 2007 af
vildmand (Slettet)
Hej jeg har problemer med disse to parameterfremstillingsopgaver
i opg. 1024 får jeg oplyst en linje l med ligningen:
x+2y-6=0
og linjen m som har parameterfremstillingen:
x = 1+2t
y = 1-t
jeg skal gøre rede for at l og m er parallele.
Jeg har så omskrevet parameterfremstillingen til ligningen
(x-1)+2(y-1) =0
og ved isolering af y i denne ligning og i ligningen for l kan jeg ikke få produktet af hældningskoefficienterne til at give -1
er der nogen der kan se hvad jeg gør forkert?
Opgave 1025 kan jeg slet ikke hvordan jeg skal løse.
Er der nogen der kan fortælle en metode?
På forhånd tak.
i opg. 1024 får jeg oplyst en linje l med ligningen:
x+2y-6=0
og linjen m som har parameterfremstillingen:
x = 1+2t
y = 1-t
jeg skal gøre rede for at l og m er parallele.
Jeg har så omskrevet parameterfremstillingen til ligningen
(x-1)+2(y-1) =0
og ved isolering af y i denne ligning og i ligningen for l kan jeg ikke få produktet af hældningskoefficienterne til at give -1
er der nogen der kan se hvad jeg gør forkert?
Opgave 1025 kan jeg slet ikke hvordan jeg skal løse.
Er der nogen der kan fortælle en metode?
På forhånd tak.
Svar #1
13. januar 2007 af ibibib (Slettet)
De skal have samme hældningskoefficient. Produktet er ikke -1. Det er når linjerne er vinkelrette.
Svar #2
13. januar 2007 af vildmand (Slettet)
mange tak,
det vidste jeg jo godt, som jeg dog kludrer i det :)
det vidste jeg jo godt, som jeg dog kludrer i det :)
Skriv et svar til: Parameterfremstilling opg 1024 og 25
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
