Kemi

konc. af gas

13. januar 2007 af hero565 (Slettet)
når vi får oplyst at der er en beholder på 2 litter og i den er der 100 g hydrogen, også skal vi beregne konc. af den i beholderen... Skal man så bare finde hydregens moltal og derefter bruge formlen c= n/V

Svar #1
13. januar 2007 af hero565 (Slettet)

der er tale om gas i dette tilfælde

Brugbart svar (0)

Svar #2
13. januar 2007 af sapiens (Slettet)

ok, du er da vist i gang med en kemiaflevering :)

hvis moltal (har aldrig hørt ordet før) er stofmængde n, så er din fremgangsmåde helt korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2007 af sapiens (Slettet)

husk at hydrogen er H2 og ikke kun H.

Svar #4
13. januar 2007 af hero565 (Slettet)

det er bare nogle så opgaver

Svar #5
13. januar 2007 af hero565 (Slettet)

* små opgaver... Men mange tak!!!

Svar #6
13. januar 2007 af hero565 (Slettet)

der står så at temp. øges og ved ligevægten er 20 % af den oprindeligt mængde H2 er spaltet... så skal jeg beregne konc. af H2 i ligevægtsbladningen

Svar #7
13. januar 2007 af hero565 (Slettet)

skal jeg så ikke bare tage 20 % af stofmængden og gør det sammen ting som før

Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2007 af sapiens (Slettet)

hvis der er 20% er der spaltet
H2 -> 2 H
så er der 20% H og 80% H2.
og jo, du skal bare dividere med volumen.

Svar #9
13. januar 2007 af hero565 (Slettet)

mange tak... jeg tænke på hvorfor er molar massen af 2H kun 1,008 og ikke 2.016... Hvorfor skal man ikke gange med 2

Brugbart svar (0)

Svar #10
13. januar 2007 af -Zeta- (Slettet)

#9.
Kofficienter regnes ikke med i vægten, da disse kun viser molforholdet mellem stoffer.

Svar #11
13. januar 2007 af hero565 (Slettet)

ok... mange tak!!!

Brugbart svar (0)

Svar #12
13. januar 2007 af sapiens (Slettet)

fordi 2 H ikke er i molekyle. Det er to molekyler, eller spaltet hydrogen.

hvis der er 100 H2-molekyler, og der er 20% af H2, der spaltes, så er der 80 H2-molekyler og 40 H-molekyler. forstår du det?

(det er strengt taget ikke helt korrekt at sige "H-molekyle", eftersom det ikke er et molekyle, men radikal, men det er lige meget i denne sammenhæng. i stedet for molekyle kan du bruge "dimser", meningen er det samme) :p

Svar #13
13. januar 2007 af hero565 (Slettet)

:D tak!!!

Brugbart svar (0)

Svar #14
13. januar 2007 af sapiens (Slettet)

hmm
"fordi 2 H ikke er i molekyle"
->
"fordi 2 H ikke er ET molekyle"

Svar #15
13. januar 2007 af hero565 (Slettet)

lige et sidst spg...

jeg har en lige vægt reaktion:

A <--> B + C

hvor A= PCl5 og B er PCl3 og C er Cl2

PCl5 har en konc på 0,1999 og ved ligvægten spaltes der 36 procent dvs, at den får en konc. på 0,128 og derned får PCl3 en på 0,07199 (0,1999 * 36%) og Cl2 får en på 0,142973 (0,1999 * 36% * 2)

Svar #16
13. januar 2007 af hero565 (Slettet)

jeg vil mene at jeg har regnet ritigt... Men spg er nu at vi skal beregneligevæ´gtens koncentant... Skal jeg sætte konc. af Cl2 i anden eller ej

Brugbart svar (0)

Svar #17
13. januar 2007 af frodo (Slettet)

[Cl2]=[PCl3]
reaktionen er 1:1
PCl5 --> PCl3 + Cl2
så [Cl2] skal ikke i anden..

Svar #18
13. januar 2007 af hero565 (Slettet)

hvorfor er koncentrationen af [Cl2]og [PCl3] lige med hinanden

Svar #19
13. januar 2007 af hero565 (Slettet)

vil det så sige at det her er forkert:
PCl5 har en konc på 0,1999 og ved ligvægten spaltes der 36 procent dvs, at den får en konc. på 0,128 og derned får PCl3 en på 0,07199 (0,1999 * 36%) og Cl2 får en på 0,142973 (0,1999 * 36% * 2)

Brugbart svar (0)

Svar #20
13. januar 2007 af frodo (Slettet)

fordi reaktionen er 1:1
når der dannes 1 mol PCl3 dannes også 1 mol Cl2 ikke 2, da koefficienterne i reaktionsligningen alle er 1

Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.