Matematik

Overskud

14. marts 2004 af Hen (Slettet)
En butik har købt nogle varer for 20.000 kroner. De sælger varerne videre for 40.000.

Det samlede overskud i kroner er: 40.000 - 20.000 = 20.000

MEN

Beregn overskuddet i procent:

Er det:

a) Overskudet/udgifterne = 20.000/20.000 * 100 = 100%

Eller

b) Overskudet/indtægten = 20.000/40.000 * 100 = 50%


Hjælp tak :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

overskuddet er 50%

Brugbart svar (0)

Svar #2
14. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)

vrøvl... overskuddet er 100%

Svar #3
14. marts 2004 af Hen (Slettet)

hmmmmm.

Nogle andre jeg har snakket med siger 50 %.


Nogen der kender en formelsamling eller andet hvor jeg kan få det endeligt afgjort om det er 50% eller 100% ??
Jeg har søgt på nettet, men uden at finde noget brugbart svar!
Tak

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. marts 2004 af Niels (Slettet)

Overskud er defineret som forskellen mellem en virksomheds omsætning og totalomkostninger

Brugbart svar (0)

Svar #5
14. marts 2004 af Don Corleone (Slettet)

Overskuddet er selvfølgelig 100%!!

Din investering på 20.000 bliver forrentet med 20.000 altså 20.000/20.000 x 100 = 100%

guarantee!!

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

#4 Rigtigt.

svaret er 50%

tænk på overskudsgraden

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

#5
sludder

Brugbart svar (0)

Svar #8
14. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

#5 ;

Og du skulle forestille dig at være en stolt HHx-elev :-)

Svar #9
14. marts 2004 af Hen (Slettet)

damn. Det er uenighed om hvad svaret er.

Er der ikke en som kan henvise til en eller anden formel eller andet som endeligt kan bevise hvad det rigtige svar er!????

Brugbart svar (0)

Svar #10
14. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

#9

ja brug overskudsgraden som nøgletal til at finde dit facit.

OG: (res. før renter x 100)/nettooms

Svar #11
14. marts 2004 af Hen (Slettet)

#10: Og det vil sige:

(20.000*100)/40.000 ??

20.000 fordi der er et overskud på 20.000, men jeg er ikke med på hvorfor det skal være 40.000 i nævneren?

Man kan vel også argumentere på denne måde:

Butikken har et overskud på 20.000 (derfor 20.000 i tælleren) og butikken har haft udgifter for 20.000 (derfor 20.000 i nævneren)


Jeg er stadig i tvivl........

Hjælp!

Brugbart svar (0)

Svar #12
14. marts 2004 af sontas (Slettet)

da fortjenesten er 20.000kr og der er købt for 20.000kr må det være 100% fortjenesten, da hver en øre er fortjeneste.

Brugbart svar (0)

Svar #13
14. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

Nej du kan ikke argumentere på det der, hvad enten det er dækningsgrad eller overskudsgrad sætter du dit resultat eller dækningsbidrag i forhold til din nettoomsætning. hvis du skulle have et overskud i % på 100 så har du jo ikke haft nogle udgifter :-) husk der er et vareforbrug

Brugbart svar (0)

Svar #14
14. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

Nej du kan ikke argumentere på den måde, skulle der ha stået.

Brugbart svar (0)

Svar #15
14. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

Sontas du misforstår ligesom mange andre hele pointen i opgaven.

Du skal ikke udregne fortjenesten på vareforbruget i %, det er det samlede overskud der skal beregnes i %. det er vigtigt at adskille de to størrelser

Svar #16
14. marts 2004 af Hen (Slettet)

#15: Tak for dine svar. Men jeg koger stadig rundt og kan egentlig ikke helt adskille de to ting:

fortjenesten på varefobruget i %

og

Overskudet i %


Kan det forklares på nogenlunde forståeligt dansk ;-) hvad forskellen på de to ting er?

Brugbart svar (0)

Svar #17
14. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

Jo jeg kan da:

Fortjenesten i %:

Hvor meget tjener du på dine varer?

eksempel:

du køber en varer hos en grossist for kr. 100 og du sælger den for kr. 200

det betyder følgende:

Omsætning: 200
- Vareforbrug: 100
= Dækningsbidrag: 100

Man siger så at virksomheden har en dækningsgrad på 50% fordi at hver gang du omsætter for kr. 200 så er 50% af salget et dækningsbidrag.

overskud i %:

et normalt eksempel vil typisk se sådan ud:

Omsætning
- Vareforburg
= dækningsbidrag
- kontante kapacitetsomkostninger
= indtjeningsbidrag
- afskrivninger
= res før renter ***
+ renteindtægter
- renteudgifter
= res før skat

overskudet i % kaldes overskudsgraden, og viser groft sagt hvor meget af din omsætning der ender som resultat.

Omsætter du fx for kr. 200 og har et vareforbrug på 100 fik vi dækningbidraget (dækningsgraden i %)

hvis vi så har yderligere omkostninger på fx kr 80 vil de sige vi har 20 tilbage.

altså;

for hver gang vi sælger for kr 200 tjener vi kr. 10 (10%)

Brugbart svar (0)

Svar #18
14. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

***
for hver gang vi sælger for kr 200 tjener vi kr. 20 (10%)

det gik lidt for stærkt

Svar #19
14. marts 2004 af Hen (Slettet)

OK

Og i "min" opgave sælger vi for 40.000 og tjener 20.000.

Derfor 20.000/40.000 = 0,5

0,5 * 100 = 50 %

Brugbart svar (0)

Svar #20
14. marts 2004 af Cas_sen (Slettet)

nemlig, lige præcis

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.