Matematik

beviser

14. januar 2007 af Liiinee (Slettet)
Hvordan man jeg bevise, at:

opg. 1. e^kt = 2^t/T2, k>0
og
pgg. 2. e^-kt= (½)^t/T½

opgave 1:

T2 = ln(2)/k

k = ln(2)/T2

y= b*e^k*t y= b*e^t*(ln(2)/T2)

y = b*e^ln(2)*2/T2

y = b * 2^t/T2

er det rigtig eller mangler der mellem led?

den anden opgave, kan jeg slet ikke finde ud af



Mange tak





Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2007 af ibibib (Slettet)

I næst nederste linje skal "2" erstattes med "t".

Opgfave 2 kan du løse på samme måde som opgave 1.

Svar #2
14. januar 2007 af Liiinee (Slettet)

skal den det hele vejen=?
kan du forklare mig hvorfor.

Jeg går udfra at den første er rigtig?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2007 af ibibib (Slettet)

I #1 skrev jeg en rettelse til den første opgave.

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. januar 2007 af mathon

sidste linje y = b * 2^t/T2

y = b * (2^(1/T2))^t

y =b*a^t, hvor a = 2^(1/T2)


opg. 2. e^-kt= (½)^t/T½

ln(2)=k*T½

-ln(2) = -k*T½

ln(1/2)/T½ = -k

e^-kt = [e^ln(1/2)]/T½*t

e^-kt = (1/2)/T½*t

e^-kt = [(1/2)^(1/T½)]^t

y = b*e^(-kt) = b*a^t, hvor a = (1/2)^(1/T½)



Svar #5
14. januar 2007 af Liiinee (Slettet)

jamen jeg skal bevise at:
e^kt = 2^t/T2, k>0
og ikke noget med a?

Svar #6
14. januar 2007 af Liiinee (Slettet)

^??

Skriv et svar til: beviser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.