Matematik

Vektorer i planen

14. januar 2007 af oxidation (Slettet)
I et koordinatsystem i planen har en linie l ligningen x+2y-6=0

og en linie m har parameterfremstillingen

x=1+2t
y=1-t

Gør rede for at l og m er parallelle.

Hvad gør jeg?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Vis at normalvektoren til l er vinkelret på retningsvektoren til m.

Svar #2
14. januar 2007 af oxidation (Slettet)

l's normal vektor (1,2)

Og m's retningsvektor (2,-1)

(1,2) prik (2,-1)=0 <=> 0=0 dvs. parallet. Er det rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. januar 2007 af ibibib (Slettet)

Vektorerne er vinkelrette og linjerne er parallelle.

Svar #4
14. januar 2007 af oxidation (Slettet)

okay.. så det jeg har gjort er rigtigt?

Skriv et svar til: Vektorer i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.