Matematik

Bestemmelse af punkt for tangent

15. januar 2007 af atten (Slettet)
En funktion har forskriften: f(x)=kvadratrod(x)

Tangenten til grafen i punktet P(a;f(a)) danner sammen med x- og y-aksen en trekant i 2. kvadrant.
Bestem a, så arealet af denne trekant er 2.

Hint?
På forhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2007 af sveegaard (Slettet)

Du kan jo opstille ligningen:

0,5 * a * f(a) = 2

<=>

0,5 * a * sqrt(a) = 2

Svar #2
15. januar 2007 af atten (Slettet)

#1 - Det vil jo ikke være trekanten i 2. kvadrant.

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2007 af mathon

se
http://peecee.dk/?id=22603

Svar #4
15. januar 2007 af atten (Slettet)

#3 - Tusind tak!! Jeg er yderst taknemmelig!

Skriv et svar til: Bestemmelse af punkt for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.