Matematik
ligninger endnu engang ;-)
15. januar 2007 af
Lisa02 (Slettet)
Er dette rigtigt:
(x+3)*(12-7) = 25
x+3*5 = 25
x+15-15 = 25-15
x = 10
(x+3)*(12-7) = 25
x+3*5 = 25
x+15-15 = 25-15
x = 10
Svar #1
15. januar 2007 af Sentinox (Slettet)
Nej:
(x+3)*(12-7) = 25 <=>
5*x+15 = 25 <=>
5*x = 25-15 <=>
5*x = 10 <=>
x = 10/5 = 2
//Sentinox
(x+3)*(12-7) = 25 <=>
5*x+15 = 25 <=>
5*x = 25-15 <=>
5*x = 10 <=>
x = 10/5 = 2
//Sentinox
Svar #3
15. januar 2007 af Lisa02 (Slettet)
#1 Hvor for du 5-tallet fra her: 5*x+15 = 25 <=>
#2 Til hvem? :-)
#2 Til hvem? :-)
Svar #4
15. januar 2007 af Sentinox (Slettet)
#3: Du kan ikke bare gange 5 på det led der passer dig, for at hæve parantesen, skal 5-tallet ganges på begge led.
Som en kontrol, når du mener at have fundet den rigtige værdi for x, indsætter du dette i den oprindelige ligning:
Min løsning:
(2+3)*(12-7) = 25 <=> 5*5 = 25 <=> 25 = 25 OK
Din løsning:
(10+3)*(12-7) = 25 <=> 13*5 = 25 <=> 65 = 25 IKKE OK.
//Sentinox
Som en kontrol, når du mener at have fundet den rigtige værdi for x, indsætter du dette i den oprindelige ligning:
Min løsning:
(2+3)*(12-7) = 25 <=> 5*5 = 25 <=> 25 = 25 OK
Din løsning:
(10+3)*(12-7) = 25 <=> 13*5 = 25 <=> 65 = 25 IKKE OK.
//Sentinox
Skriv et svar til: ligninger endnu engang ;-)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
