Matematik

Meget svær mat opgave..

15. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)
Hej..

Jeg har en opgave om optimering, der hører en tegning med til opgave så jeg har uploadet den.

Her er linket http://peecee.dk/?id=22606

Håber nogen ka hjælpe hurtigst muligt..

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2007 af allan_sim

#0.
Hvad har du selv forsøgt dig med?

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2007 af sigmund (Slettet)

#0,

Den nemme løsning er, at vi kommer med et svar (løsningen på opgaven), som du så skriver ind. Mere lærerig er derimod den proces, som allan_sim lægger op til i #1. Du må have gjort dig nogen tanker om, hvordan opgaven kan løses...

Jeg vil på nettet forsøge at finde et kort essay, skrevet af en lektor ved University of Manchester i England. I dette essay beskriver han, hvad han forventer af studerende, der kommer til ham for at spørge om hjælp.

Svar #3
15. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)

ved faktiske slet ikke hvordan jeg ska komme igang med den..

nogen forslag hva jeg ska gøre første..

Brugbart svar (0)

Svar #4
15. januar 2007 af sigmund (Slettet)

Du skal først opstille et udtryk for tværsnittets areal.

Svar #5
15. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)

er det rigtigt med 10 = x + x + y + y + 2x·pi er det rigtigt så..?

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. januar 2007 af sigmund (Slettet)

Bortset fra, at det er en halvcirkel, og ikke en fuld cirkel, så har du omkredsen der, ja.

Opskriv så et udtryk for arealet.

Svar #7
15. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)

A = y*2x + 0,5(r²·Pi)..

rigtigt nok..?

hva ska jeg så..?

Svar #8
15. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)

jeg er ikke helt med på hva jeg så ska lave eller hvordan disse to hænger sammen..

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. januar 2007 af sigmund (Slettet)

Nu har du to udtryk:



og



Fra det første isolerer du 2y, som du sætter ind (for 2y) i det andet. Dermed får du en funktion A(x), der skal minimeres (skulle du ikke finde den x, der giver det mindste areal?)

Brugbart svar (0)

Svar #10
15. januar 2007 af sigmund (Slettet)

#9,

Jeg kan nu se, at funktionen skal maksimeres. Der skal findes den x, der giver det største areal.

Svar #11
15. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)

jeg ska finde størst mulig areal.. men tak.. prøver lige se om jeg ka lave det..

Brugbart svar (0)

Svar #12
16. januar 2007 af sigmund (Slettet)

Jeg kan sige, at svaret er x = 1.4 (eksakt 10/(4+pi)), der giver arealet 7.0 (eksakt 50/(4+pi)).

Så har du noget at gå efter...

Svar #13
16. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)

er dette her så rigtigt:

A = 10 (2+pi)x*x + 0,5*pi*x^2

eller skriver man:

A = (10 (2+pi)x)*x + 0,5*pi*x^2

For ved ikke helt hvordan man sætter de 2y ind..?

Svar #14
16. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)

og så bruger jeg bare 10 = 2x + 2y + 2x·pi til at finde hvad længden af rektanglets sider ska være..

Hvordan ska jeg vise at det er et masksimum..?

Svar #15
16. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)

bliver y ikke også 1,4 lige som x..?

Brugbart svar (0)

Svar #16
16. januar 2007 af sigmund (Slettet)

Forskriften for A er



Fra det første udtryk i #9 fås



Som sættes ind i det andet udtryk i #9:



Grafen for A er således en parabel med grenene nedad, hvorfor det fundne ekstremumspunkt (løsningen til A'(x)=0) er et maksimum.

Svar #17
16. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)

rigtig mange tak for hjælpen..

Har du tid til at hjælpe mig med endnu en optimeringsopgave..

Efter den opgave ka jeg lave resten selv, så det er bare en mere hvis du har tid..?

Brugbart svar (0)

Svar #18
16. januar 2007 af sigmund (Slettet)

#17,

Hit med den...

Svar #19
16. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)

her er linket for jeg har lavet en illustration til den..

http://peecee.dk/?id=22639

Svar #20
16. januar 2007 af kuldioxid (Slettet)

der hører et skema med til den.. men det forvirret lidt..

Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.