Matematik
Brug for lidt hjælp til en differential opgave
14. marts 2004 af
Belief (Slettet)
Jeg har brug for nogen hjælp til en matematik-opgave:
Jeg skal differentiere følgende:
f(x) = 2x-1+(8/x-1)
f´(x) = 2-(8/(x-1)^2), er det korrekt?
Derefter skal jeg løse ligningen f´(x) = 0
Hvis mit resultat er rigtigt, hvordan løser jeg så den ligning?
Jeg skal differentiere følgende:
f(x) = 2x-1+(8/x-1)
f´(x) = 2-(8/(x-1)^2), er det korrekt?
Derefter skal jeg løse ligningen f´(x) = 0
Hvis mit resultat er rigtigt, hvordan løser jeg så den ligning?
Svar #1
14. marts 2004 af erdos (Slettet)
Det ser rigtigt ud... Ligningen løses ved at sætte f´(x) = 0, altså:
0 = 2-(8/(x-1)^2) <=>
2 = 8/(x-1)^2 <=>
2(x^2+1+2x) = 8 <=>
2x^2+4x-6 = 0
Denne løses på normal vis og du får løsningerne -3 og 1...
0 = 2-(8/(x-1)^2) <=>
2 = 8/(x-1)^2 <=>
2(x^2+1+2x) = 8 <=>
2x^2+4x-6 = 0
Denne løses på normal vis og du får løsningerne -3 og 1...
Svar #2
14. marts 2004 af Mads^^ (Slettet)
Jeg får også f'(x) til 2-8/(x-1)^2.
Det skal du så sætte lig nul.
Du får så x=3 og x=-1 når du løser den andengradsligningen...
Det skal du så sætte lig nul.
Du får så x=3 og x=-1 når du løser den andengradsligningen...
Svar #3
14. marts 2004 af Belief (Slettet)
Tusind tak for hjælpen :) Jeg kan nemlig slet ikke find ud af differential opgaver og "mærkelige" ligninger!
Tusind tak for hjælpen :)
Tusind tak for hjælpen :)
Skriv et svar til: Brug for lidt hjælp til en differential opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
