Matematik
bestem en ligning for tangenten
17. januar 2007 af
hamlet (Slettet)
Hejsa.. er lige gået lidt i stå med denne opgave:
Jeg har en funktion f(x)= x^2
denne har en tangent(t) i P(2,4) med ligningen t: y=4x-4 (har jeg regnet mig frem til).
Så kommer spørgsmålet:
Bestem en ligning for den tangent til grafen for f, der står vinkelret på t.
Hvordan ved jeg hvilket punkt den skærer t. Jeg har fundet hældningen til: -0,25 med kan ikke komme videre her.
Håber en kan hjælpe.
Jeg har en funktion f(x)= x^2
denne har en tangent(t) i P(2,4) med ligningen t: y=4x-4 (har jeg regnet mig frem til).
Så kommer spørgsmålet:
Bestem en ligning for den tangent til grafen for f, der står vinkelret på t.
Hvordan ved jeg hvilket punkt den skærer t. Jeg har fundet hældningen til: -0,25 med kan ikke komme videre her.
Håber en kan hjælpe.
Svar #1
17. januar 2007 af sigmund (Slettet)
Den tangent, der søges, har hældningen -1/4. For kunne opskrive hele ligningen for tangenten, må du først finde røringspunktet. Dette gøres ved at sætte f'(x)=-1/4, og isolere x.
Skriv et svar til: bestem en ligning for tangenten
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
